2021. március 1., hétfőMa Albin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.03.01. Albin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Erdogan szerint terrorszervezetet támogat az Egyesült Államok

Hirdetés

Erdogan szerint terrorszervezetet támogat az Egyesült Államok

Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy támogatja a Törökországban és Irakban tevékeny, nemzetközileg terrorszervezetként számon tartott Kurdisztáni Munkáspártot (PKK), amelynek fegyveresei elraboltak és megöltek tucatnyi török állampolgárt Észak-Irakban – írja az MTI.

Recep Tayyip Erdogan

Recep Tayyip Erdogan

Fotó: Mikhail Svetlov / Getty Images Hungary

Erdogan az északkelet-törökországi Rize városában, a kormánypárt tartományi kongresszusán felszólalva kijelentette, hogy Washington a PKK mellett annak észak-szíriai szárnyát, a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű milíciát is támogatja, amelyet Ankara ugyancsak terrorszervezetnek tekint, és amellyel szemben a török hadsereg az utóbbi években több offenzívát is folytatott. Ezzel ellentétben az Egyesült Államok az YPG-t tartotta a leghatékonyabb szövetségesének Szíriában az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet elleni harcban.

Hirdetés

A török államfő arra figyelmeztette Washingtont, hogyha fenntartja a NATO-szövetséget, őszintén kell viselkednie, és nem pártolhatja a terroristákat. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/02/15/erdogan-amerikai-egyesult-allamok-terrorszervezet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb zaklatási vádat fogalmaztak meg New York állam kormányzójával szemben

Újabb zaklatási vádat fogalmaztak meg New York állam kormányzójával szemben

Charlotte Bennett, aki tavaly novemberig volt Andrew Cuomo egészségpolitikai tanácsadója, a New York Timesnak azt …