2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Érdemkereszttel akarták jutalmazni, visszautasította

Hirdetés

Érdemkereszttel akarták jutalmazni, visszautasította

Reinhard Marx müncheni bíboros nem kívánja átvenni a szövetségi érdemkeresztet – írja a katolisch.de. A bíboros Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnöknek írt levelében fogalmazta meg, hogy miért utasítja el a megtiszteltetést, amit pénteken Berlinben a Bellevue-palotában adtak volna át neki.

Visszaélés – visszamondás

A kardinális döntésének oka, hogy a kölni és trieri egyházon belül elkövetett szexuális visszaélések, bár nagy részben tisztázódtak, Marx személye körül azonban még zajlanak a vizsgálatok.

Korábban a kölni főegyházmegye tanácsadó testülete arra kérte a szövetségi elnököt, hogy egyelőre ne adja át a kitüntetést.

Hirdetés

Ezután a kritika után is kitartott a szövetségi elnök a 2014 és 2020 között a német püspöki konferencia elnökeként működő Reinhard Marx mellett, aki elkötelezve dolgozott, az igazságosság és a szolidaritás szem előtt tartása mellett. Mindketten egyetértettek abban, hogy kiemelt fontosságú a szexuális zaklatás feldolgozása a katolikus egyházban.

A bíboros bízik benne, hogy ez a lépés gyors megbékélést eredményezhet az egyház körül növekvő problémákban. 

Nagyon komolyan veszem azokat a kritikákat, amelyek ma az egyházban elkövetett szexuális visszaélésekről szólnak” – fogalmazott.

Mi a baj a Marx bíborossal?

1989-ben egy pap megerőszakolta az egyházmegye egyik hithű hívőjét, akit azután abortuszra kényszerített. Az esetet 2003-ban jelentették Reinhard Marxnak. A vizsgálatokat 2005-ben megkezdték, viszont nem sokkal később le is állították. A szexuálisan bántalmazó papot először felfüggesztették, de hamarosan Rómától felmentést kapott, és 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/28/erdemkereszttel-akartak-jutalmazni-de-jobbnak-latta-ha-el-sem-fogadja/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sokkoló felvételek az izraeli rakétatámadásokról

Sokkoló felvételek az izraeli rakétatámadásokról

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet kedd este valóságos rakétaesőt zúdított több hullámban Tel-Avivra és Izrael …