2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Épületek omlottak össze, több ember meghalt két afrikai fővárosban

Épületek omlottak össze, több ember meghalt két afrikai fővárosban

A szenegáli Dakarban legalább öt ember meghalt és további nyolc megsérült, amikor összeomlott, majd kigyulladt egy ház.

Birame Faye, a belügyminisztérium egyik tisztségviselője közölte, hogy az egyik külvárosi kerületben történt tragédia pontos oka és az épületben tartózkodó emberek száma egyelőre nem ismert.

Nkechi Isa, a nigériai szövetségi katasztrófavédelmi szervezet (FEMA) szóvivője szintén arról számolt be csütörtökön, hogy a fővárosban, Abujában egy viharban összedőlt egy kétszintes üzletház.

Az épület romjai alól 37 embert sikerült élve kimenteni, de a szóvivő hozzátette, hogy a túlélők utáni keresést munkagépek bevonásával tovább folytatják.

A nigériai házomlások száma az elmúlt egy évet tekintve meghaladja az egy tucatot. Augusztusban ez volt második ilyen baleset, miután a hó elején egy mecset dőlt össze szintén Abujában, 7 ember halálát okozva.

A nigériai házomlásokat a helyi hatóságok azzal magyarázzák, hogy egyelőre nem sikerült szigorítani az épületekre vonatkozó biztonsági és karbantartási előírásokat.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230824-epuletek-omlottak-ossze-tobb-ember-meghalt-afrikai-fovarosban.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Brutálisan meggyilkolták egy technológiai cég fiatal vezérigazgatónőjét

Vérbe fagyva találták rá hétfőn egy baltimore-i lakásban a 27 éves Pava LaPere holttestére. Az …