2023. február 1., szerdaMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.02.01. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / EP-bizottság előtt vallhat Ursula von der Leyen sokmilliárd eurós, kétes tárgyalásairól

Hirdetés

EP-bizottság előtt vallhat Ursula von der Leyen sokmilliárd eurós, kétes tárgyalásairól

Miután a különbizottságnak nincs jogköre arra, hogy hivatalosan beidézzen bárkit is, Ursula von der Leyen akár nemet is mondhat a meghívásra – ahogy azt megtette már korábban tárgyalópartnere, a Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla is. Ő végül maga helyett az egyik alkalmazottját küldte a bizottság elé.

Az Európai Bizottság elnöke a több mint gyanús, Bourlával folytatott vakcinatárgyalások kapcsán feltett kérdések elől már számos esetben kitért. Most azonban „illene” megjelennie, egyrészt, mégiscsak magas rangú vezető az EU-ban, másrészt elődje, Jean-Claude Juncker is különbizottság előtt válaszolt a Luxemburg adóparadicsommá tételében játszott szerepével kapcsolatos kellemetlen kérdésekre.

Metsola körül is gyűrűzni kezdett a botrány

Roberta Metsola EP-elnöknek közben a saját korrupciós botrányával is meg kell küzdenie. Pénteken jelent meg a hír, mely szerint nem csak drága pezsgőkkel és arannyal halmozták el Roberta Metsolát, az Európai Parlament elnökét, hanem egy luxusszállodában töltött estéjét is elfelejtette bevallani.

Egyre több részlet derül ki a súlyos korrupciós botrányról december közepe óta, amikor Eva Kaili, az EP korábbi baloldali alelnöke bukott le azzal, hogy a lakásában 600 ezer eurót találtak egy táskában.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230120-ursula-von-der-leyen-korrupciogyanu-vakcinabeszerzes.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az Egyesült Államok kész nukleáris fegyverzetét is bevetni Észak-Korea elrettentésére

Az Egyesült Államok kész nukleáris fegyverzetét is bevetni Észak-Korea elrettentésére

Li Dzsong Szup elmondta: a felek megegyeztek abban, hogy szorosabbra fűzik a hírszerzési együttműködést, különös …