2023. december 6., szerdaMa Miklós napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2023.12.06. Miklós Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ennek kell teljesülnie, hogy elengedjék a Gázában túszként fogva tartott civileket

Hirdetés

Ennek kell teljesülnie, hogy elengedjék a Gázában túszként fogva tartott civileket

Mohammed bin Abdulaziz al-Khulaifi vezető főtárgyaló és Katar külügyi államtitkára a Sky Newsnak adott exkluzív interjújában elmondta, hogy a Hamász által foglyul ejtett izraeliek kiszabadításáról szóló tárgyalások folyamatban vannak, és a közvetítők haladást értek el.

„Nagyon nehéz a dolgunk, és nem könnyíti meg a helyzetünket, hogy a bombázások napról napra folyamatosak. Ettől a feladatunk még nehezebbé vált” – mondta.

Eddig csak négy túszt engedtek szabadon – egy amerikai anyát és lányát, valamint két idős izraeli nőt. A Gázai övezetben több mint 200-an vannak fogságban különböző országokból. A Hetek kérdésére a magyar külügyminisztérium megerősítette, hogy a Hamász palesztin iszlamista szervezet két magyar állampolgárt is fogva tart.

Rendkívül kritikus a helyzet

A katariak egyre optimistábbak az áttörést illetően. „A célunk az összes civil túsz szabadon bocsátása. Ezen dolgozunk, ezt szeretnénk elérni. Ahhoz, hogy további előrelépés történjen a további szabadon bocsátások érdekében, szüneteltetni kell a harcokat” – hangsúlyozta a katari államtitkár.

Hirdetés

A vezető főtárgyaló szerint a harcok bármelyik fél részéről történő fellángolása, beleértve egy izraeli szárazföldi offenzívát is, magában rejti a veszélyt, hogy a Hamász nem enged szabadon több túszt.

Mohammed bin Abdulaziz al-Khulaifi aggodalmát fejezte ki a Gázába érkező segélyek hiánya miatt is. „Nagyon kritikus a helyzet. A gázai embereknek ma nagyobb szükségük van a humanitárius segítségre, mint valaha” – jelezte.

Mit mond a biztonságpolitikai szakértő?

Tarjányi Péter, az Index állandó biztonságpolitikai szakértője úgy látja, a terrorszervezet valójában nem akarja szabadon engedni az

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/10/26/izrael-hamasz-tuszok-terror-gaza/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …