2022. január 18., keddMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Emmanuel Macron feleségéről azt terjesztik, hogy férfinak született, csak átoperáltatta magát

Hirdetés

Emmanuel Macron feleségéről azt terjesztik, hogy férfinak született, csak átoperáltatta magát

Emmanuel Macron francia elnök feleségével kapcsolatos  híresztelések terjednek a francia sajtóban – jelentette a Le Monde. Brigitte Macron várhatóan pert indít az álhírek terjesztői ellen. A Faits et Documents című szélsőjobboldali lap állítólagos „oknyomozó” összeállítása szerint a 68 éves Brigitte Macron Jean-Michel Trogneux néven férfiként született, majd később váltott nemet és nevet. A cikk nyomán az információ a közösségi médiában is terjedni kezdett.  

A Libération kiderítette, hogy az álhír mögött álnyomozás húzódik meg, amelyet a szélsőjobboldali és összeesküvéselmélet-hívő Natacha Rey újságíró köréhez tartozó egyik internetező készített, állítólag három éven keresztül, a Faits et Documents (Tények és Dokumentumok) megbízásából. De a hamis hír terjesztésében a legnagyobb szerepe annak a mintegy négyórás interjúnak volt, amely Natacha Reyjel készült, és december 10-én felkerült a YouTube-ra, mintegy 470 ezer fős nézettséget érve el, mielőtt törölték. A hamis hír közben napokon át a Twitteren is az egyik legnépszerűbb téma volt, és számos sajtócikk foglalkozott vele.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/21/brigitte-macron-emmanuel-macron-nemtalakitas-alhir/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az esőzések nyomán egyetlen folyóvá vált Montevideo központja

Az esőzések nyomán egyetlen folyóvá vált Montevideo központja

Példátlan esőzések pusztítanak Uruguayban. Az EL Pais beszámolója szerint az esőzések leginkább a fővárost, Montevideót, …