2021. augusztus 4., szerdaMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.08.04. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Emberrablással vádolnak négy iráni hírszerzőt

Hirdetés

Emberrablással vádolnak négy iráni hírszerzőt

Szövetségi ügyészek azzal vádoltak meg négy iráni hírszerzőt, hogy el akartak rabolni egy Brooklynban élő újságírót és emberi jogi aktivistát, aki kritikus az iráni hatalommal szemben – írja az NBC News. 

A négy hírszerzőt – akik mind Iránban élnek – összeesküvéssel, ötödik társukat pedig pénzügyi támogatással is vádolják. Az újságíró nevét a bírósági iratok szerint nem közölték, de egy Maszih Alinedzsad nevű aktivista az NBC-nek megerősítette:

ő volt a célpont. 

Hirdetés

Egy rendvédelmi tisztviselő, aki jól ismeri az esetet, szintén azonosította az újságírót, aki 2020-ban arról írt a The Washington Postban, hogy tudomására jutott az iráni rezsim szándéka, miszerint el akarják rabolni. 

Az ügyészek szerint a hírszerzőket az iráni kormány utasította arra, hogy elrabolják a szerzőt, és Iránba vigyék. A hírszerző hálózat vizsgálta annak lehetőségét, hogy miképp lehetne kihozni az újságíró-aktivistát New Yorkból, és Iránba szállítani. 

Maszih Alinedzsad szerint mivel az akcióban iráni hírszerző ügynökök vettek részt, Hasszan Róhani iráni elnöknek tudnia kellett róla, sőt, jóvá is hagyta azt. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/07/14/iran-emberrablas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Volosko, a horvát Adria rejtett drágaköve

Volosko, a horvát Adria rejtett drágaköve

Rijeka (Fiume) után – az Isztriai-félsziget felé autózva – az E61-es gyorsforgalmi útról kell lekanyarodni az E751-esre …