2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Emberi maradványok kerültek elő, miután elkezdtek olvadni a svájci Alpok gleccserei

Hirdetés

Emberi maradványok kerültek elő, miután elkezdtek olvadni a svájci Alpok gleccserei

Francia alpinisták botlottak bele július végén a két emberi maradvány csontjaiba, miközben megmászták a Chessjen-gleccsert. A szerencsétlenül járt hegymászó valószínűleg már az 1970-es vagy 1980-as évek óta heverhetett ott, mivel a csupasz csontokon kívül már semmi egyéb nem maradt belőle. Egy héttel korábban is előkerült egy holttest, a Matterhorntól északnyugatra lévő Stockji-gleccseren, Zermatt üdülőhelytől nem messze. Mindkét holttest esetében tart még a DNS-elemzésen alapuló azonosítás. 

1925 óta mintegy háromszáz személyt nyilvánítottak eltűntnek az alpesi régióban. Egyikük a 2018 áprilisában eltűnt, német–orosz–amerikai állampolgárságú Karl-Erivan Haub milliomos, akinek Zermatt térségében veszett nyoma hegymászás közben. A német média azt feltételezi, hogy a most előkerült holttest az eltűnt milliomosé, azonban a maradványokat megtaláló két hegymászó azt állítja: a holttest olyan neonszínű ruhákat viselt, ami az 1980-as években volt divatos. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/09/svajc-gleccser-globalis-felmelegedes-olvadas-emberi-maradvanyok-repulogeproncs/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lángokban állt a világ legnagyobb nagybani piaca

Lángokban állt a világ legnagyobb nagybani piaca

A tűzoltóság felszólította az embereket, hogy kerüljék el a Párizs déli elővárosában található térséget, amely …