2023. június 6., keddMa Norbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.06. Norbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Elutasították a kilakoltatott kijevi szerzetesek keresetét

Hirdetés

Elutasították a kilakoltatott kijevi szerzetesek keresetét

A szerzetesek azt szerették volna elérni a keresetükkel, hogy érvénytelenítsék a műemlékegyüttes vezetőségének határozatát. Ez utóbbi ugyanis felbontotta az egyházzal 2013 júliusában kötött szerződést a Lavra területén lévő vallási épületek és egyéb, állami tulajdonban lévő ingatlanok ingyenes használatáról,

utcára téve az Ukrán Ortodox Egyház szerzeteseit.

Hirdetés

A bíróság a döntését indokolva kifejtette: a felperes nem tudta bizonyítani vagy alátámasztani azokat az állításait, amelyek szerint az UPC-nek a Lavra területéről való „kilakoltatása” esetén fennáll a tulajdon megsemmisülésének vagy megrongálódásának, illetve harmadik fél tulajdonába vagy használatába átadásának a veszélye, valamint azt sem, hogy sérül Ukrajna állampolgárainak a vallásszabadsághoz és a lakhatáshoz való joga.

A Kijev által oroszbarátnak tartott UPC szerzeteseit a hónap elején szólították fel arra, hogy március 29-éig hagyják el a keleti szláv kereszténység legfontosabb központjának tekintett építményt.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/03/30/szerzetesek-kereset-birosag-kijev/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb megdöbbentő videón az ukrán katasztrófa

Az orosz megszállás alatt álló területen lévő gát felrobbantásáról először az orosz médiában jelentek meg …