2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Elszabadultak az indulatok a kommentmezőkben a Robert Fico elleni merénylet után

Hirdetés

Elszabadultak az indulatok a kommentmezőkben a Robert Fico elleni merénylet után

Robert Fico szlovák miniszterelnök pár nappal az elnökválasztás második fordulója után úgy fogalmazott, hogy „Az utcán undorító módon szidják a koalíciós politikusokat, és én csak arra várok, mikor torkollik ez a Denník N, Sme és Aktuality által intenzíven fűtött frusztráció egy magas beosztású koalíciós politikus meggyilkolásába”. 

A legnagyobb szlovákiai portál, a Denník N magyar aloldala, a Napunk szerint éppen Fico az, „aki évek óta gyűlöletet szít, és gyakran vulgárisan sértegeti az ellenfeleit és a médiát”. A forrongó közhangulat miatt még Zuzana Caputova leköszönő köztársasági elnök is próbálta nyugtatni a kedélyeket, aki szerint a szlovákiai közhangulat gyűlölettel van tele, és kihangsúlyozta, hogy különösen veszélyes, ha valaki politikai hatalomból buzdít ilyenre.

A miniszterelnök által előrevetített merénylet végül május 15-én történt meg Nyitrabányán, aminek célpontja éppen ő maga volt. Robert Ficót délután lőtte meg egy 71 éves merénylő, akit a helyszínen elfogtak. Az életveszélyes sérüléseket szenvedett politikust helikopteren szállították kórházba, majd megműtötték. Az operáció sikeresnek bizonyult, a sajtó értesülései szerint stabilizálták az állapotát.

Hirdetés

A merényletet követően a végletesen megosztott és a helyi média által felhergelt közvélemény azonnal egymásnak is esett. Elszabadultak az indulatok a kommentmezőkben is, de nemcsak Szlovákiában, hanem Magyarországon is.

Először a szlovák rendőrség kérte a helyi médiumokat, hogy kapcsolják ki a kommentelés lehetőségét a közösségi oldalaikon, hogy ne tetézzék a bajt. A kérés nem volt alaptalan, hiszen itthon is hatalmas gyűlöletcunami zúdult a Robert Fico elleni merényletről szóló cikkek alatti kommentszekcióra. Ameddig nem léptek, vagy amelyik médiumnál nem léptek, ilyen és ehhez hasonló kommentek árasztották el a kommentmezőket: 

dddddddd

Itthon elsők között lépett az Index

Az Index éppen ezért a téma súlyossága és a gyűlöletkeltés megakadályozása miatt még szerda délután úgy döntött, korlátozza a hozzászólásokat a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylettel kapcsolatos írásainknál.

Kora este erről

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/16/robert-fico-merenylet-szlovakia-gyuloletbeszed-komment/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új ópiumtermelő nagyhatalom született, és a világ semmit sem tehet

Hatalomátvételüket követően a tálibok ismét betiltották a máktermesztést az addig a világpiac fő exportőrének számító …