2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Elsüllyedt egy csónak a La Manche csatornában, sokan meghaltak

Hirdetés

Elsüllyedt egy csónak a La Manche csatornában, sokan meghaltak

Legalább 33-an meghaltak a La Manche csatornában, amikor elsüllyedt egy bevándorlókat szállító csónak Calais közelében. Boris Johnson brit miniszterelnök rendkívüli ülést hívott össze az esetre reagálva. 

A bevándorlók az Egyesült Királyságba szerettek volna eljutni; először egy halászcsónak vett észre a bajbajutottakat a francia partok közelében.

A franciák és a britek is vízi és légi mentőegységekkel indultak segítségükre, ennek ellenére legalább 33 embert életét vesztette. A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) szerint ez volt az eddigi legtöbb halálos áldozattal járó baleset a csatornában (erről 2014 óta gyűjtenek adatokat). 

Jean Castex francia miniszterelnök tragédiának nevezte az esetet, hozzátéve: az áldozatok halála miatt az embercsempészek felelősek. Boris Johnson brit miniszterelnök pedig rendkívül kabinetülést hívott össze szerda délutánra. 

Hirdetés

A brit miniszterelnök a sajtónak nyilatkozva azt mondta: nem tettek […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/24/migracio-la-manche-csatorna-egyesult-kiralysag-franciaorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Repülőgéppel ütközött egy kamion Németországban

Repülőgéppel ütközött egy kamion Németországban

Kisrepülőgép ütközött egy kamionnal az A62-es sztrádán Németországban – olvasható a BalesetInfo oldalán. Fotó: Freiwillige Feuerwehr …