2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Elsöprő többségben szavaztak Amerikában az abortusz betiltása ellen

Hirdetés

Elsöprő többségben szavaztak Amerikában az abortusz betiltása ellen

Az abortuszjogok elsöprő támogatottsága egy hagyományosan konzervatív államban megerősíti a demokraták reményét, hogy a legfelsőbb bírósági döntés mobilizálni fogja szavazóikat a pártjuk számára egyébként nehéz választási évben. A kansasi szavazás azt jelzi, hogy az abortusz kérdése befolyásolhatja a novemberi félidős választásokon való részvételt − írta meg a The Washington Post.

A népszavazás kérdése az volt, hogy az abortusz védelmét ki kell-e venni az állam alkotmányából. Az igen szavazatok többsége lehetővé tette volna Kansas republikánus vezetésű törvényhozásának, hogy az elkövetkező januári ülésszakon elfogadja az abortusz korlátozását vagy akár teljes betiltását. A népszavazást az állami előválasztásokkal egy időben tartották.  

A szavazatok 90 százalékának összeszámlálása után a szavazók 60 százaléka akarta fenntartani az abortusz védelmét, míg 40 százalékuk akarta kivenni azt az állami alkotmányból.

A keddi előválasztás részvételi aránya messze meghaladta az elmúlt évek más választásait.

Hirdetés

Az Associated Press becslése szerint mintegy 900 000 kanadai szavazott. Ez majdnem kétszer annyi, mint amennyien a 2018-as előválasztáson vettek részt (473 438-an).

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/03/abortusztorveny-egyesult-allamok-nepszavazas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több nőt megerőszakolt egy perverz bűnöző, aki gyógymasszőrnek adta ki magát

A két áldozat, akik feljelentést tettek, külön-külön, két év különbséggel vették igénybe a férfi által …