2023. december 6., szerdaMa Miklós napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2023.12.06. Miklós Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Elsőként tesztelhették tengeren a világ egyik legmodernebb fegyverét Japánban

Hirdetés

Elsőként tesztelhették tengeren a világ egyik legmodernebb fegyverét Japánban

A railgun egy kinetikus fegyver, amely az elektromágneses gyorsítás elvére épül (elfogadott magyar neve – legjobb tudomásunk szerint – egyelőre nincs, bár többen is javasolták tükörfordításként a „sínágyú” kifejezést). A kezdeti fázisú, szárazföldön végzett amerikai kísérleteiről még egy 2018-as cikkünkben írtunk.

Az előző héten a japán haditengerészet kerített sort ennek a fegyvernek az első, lövészeten történő tesztelésére. A The Drive nevű portál összefoglalója szerint a japán hadsereg beszerzéseiért, logisztikájáért felelős ügynökség, az ATLA egy videót is közzétett erről, és közölték, hogy ők az első ország, amely ezt megvalósította tengeri környezetben (legalábbis a nyilvánosan elérhető információk tükrében). 

#ATLA has accomplished ship-board firing test of railgun first time in the world with the cooperation of the JMSDF. To protect vessels against air-threats and surface-threats by high-speed bullets, ATLA strongly promotes early deployment of railgun technology. pic.twitter.com/MG5NqqENcG

— Acquisition Technology & Logistics Agency (@atla_kouhou_en) October 17, 2023

Hirdetés

A tesztet a haditengerészettel közösen hajtották végre egy közepes méretű railgunprototípussal, de a pontos részleteket nem árulták ezzel kapcsolatban. A közzétett felvételen a fegyver tüzelése látható több szögből. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/10/25/japan-railgun-elektromagneses-fegyver-teszt-tuzeles/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …