2021. január 22., péntekMa Vince napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.22. Vince Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Elsőként fertőzte meg a koronavírus, most újra elkapta

Hirdetés

Elsőként fertőzte meg a koronavírus, most újra elkapta

Romániában már csaknem 340 egészségügyi központban oltják hétfőtől az egészségügyi dolgozókat a koronavírus ellen. Valeriu Gheorghiţă orvos ezredes az Antena 3 televízióban azt mondta: eddig 13 200 ember kapta meg az oltást, de eddig csak 47 oltóközpontban kezdődött el a vakcinázás. Szerinte az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozók többségét immunizálni fogják január közepéig.

Hozzáfűzte: január második felében vélhetően elkezdődhet a szociális intézményekben élők beoltása.

Hirdetés

Romániában mintegy 1880 ilyen központ van, ahol csaknem 40 ezer személyt gondoznak, akiknek a beoltását viszonylag rövid idő alatt elvégzik az erre kijelölt mobil oltócsapatok. Gheorghiţă jelezte azt is: az oltókampány második szakaszától felgyorsul az immunizáció üteme, hiszen ekkor már 900 oltóközpont fog működni. A BioNTech–Pfizer vakcinájából több mint 12 millió dózisra van szerződése Romániának, a Moderna oltóanyagából pedig – amelynek az engedélyezését január első hetére várják – 3,5 millió adag jár az országnak. Arra a kérdésre, hogy júniusra eléri-e a 3 milliót a beoltott személyek száma, Valeriu Gheorghiţă úgy válaszolt, ha nem lesz probléma a vakcinával való ellátással, „sokkal magasabb lesz ez a szám” – olvasható a Transindex portálon.

Közben újrafertőződött koronavírussal az a férfi, akinél először mutatták ki a koronavírust, még 2020 elején

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/01/03/koronavirus_romania_vakcina/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Menni visszavágni Amerika – így kezelte Kazahsztán a Borat-sztorit

Menni visszavágni Amerika – így kezelte Kazahsztán a Borat-sztorit

Nur-Szultan utcáit járva aligha gondolkodunk el azon, hogy a kazah nép milyen gyenge, esendő volna. …