2023. június 9., péntekMa Medárd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
2023.06.09. Medárd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Első nagy pofonjába szaladt bele az új brit miniszterelnök

Hirdetés

Első nagy pofonjába szaladt bele az új brit miniszterelnök

Minden év májusának első csütörtökjén tartják a helyi választásokat az Egyesült Királyságban, amikor a választók az önkormányzatok összetételeiről döntenek. Ezúttal közel 8000 képviselői helyről döntöttek összesen 230 önkormányzatban a választók.

Ez volt Rishi Sunak első komolyabb megmérettetése, mióta tavaly átvette Liz Truss kérészéletű miniszterelnöksége után a Downing Streeten található miniszterelnöki rezidencia kulcsait. Ugyanakkor nem lehet túlzottan elégedett pártja teljesítményével, ugyanis

a Konzervatív Párt fontos helyeken vesztette el a többségét.

Hirdetés

Nem véletlen, hogy a toryknál senki sem volt túl derűs az eredményeket látva, pedig a cikk írása közben a 230 önkormányzatból összesen 136-ban hirdettek győzteseket. Annak ellenére, hogy reggel még csak nagyon kevés helyen hirdettek győzteseket, Sunak kamerák elé állt, és értékelte pártja teljesítményét. Kicsit szépítve az eredményeket, elmondta, hogy több városban is nagyon jól áll a pártja, emellett kifejtette, ő mit olvasott ki az eddigi eredményekből:

Az üzenet, amit hallok ma este az emberektől, hogy azt akarják tőlünk, hogy az ő prioritásukra összpontosítsunk, és hogy teljesítsük azokat.

Majd kifejtette, szerinte mik ezek a prioritások, amiket egyébként még január 4-én jelentett be: az infláció megfelezése, a gazdasági növekedés felgyorsítása, az államadósság csökkentése, a kórházi várólisták csökkentése és a La Manche-on a jobb élet reményében lélekvesztőkön Nagy-Britanniába bejutni kívánó migráció megállítása.

Súlyos vereségek a jobboldalon

A Konzervatív Párt több olyan városban is elvesztette az önkormányzatban a többségét, amiket már évtizedek óta őt vezettek: ilyen például Plymouth, Stoke-on-Trent, de a Munkáspártnak szintén nagy győzelme, hogy Medwey is pirosba borult.

Ennél kínosabb, hogy voltak olyan régiók, ahol a parlamenti választásokon miniszterek vagy prominens tory politikusok indulnak.

Ez történt például az energiáért felelős miniszter, Grant Shapps körzetében is, Welwyn Hatfieldben, ahol a Munkáspárt győzedelmeskedett, de szintén szimbolikus […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/05/05/egyesult-kiralysag-onkormanyzati-valasztas-rishi-sunak-keir-starmer/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Váratlan fordulat: most dőlhet el a háború

A Kreml közleményéből kiderült, hogy az energetikai, kereskedelmi és turisztikai együttműködés volt a fő beszédtéma …