2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Elrendelték az amerikai diplomaták kivonását Afganisztánból

Hirdetés

Elrendelték az amerikai diplomaták kivonását Afganisztánból

Az utasítás minden olyan nagykövetségi alkalmazottra vonatkozik, akik „képesek más helyről is ellátni feladataikat.” A külügyminisztérium egyelőre nem adott pontos információkat arról, hogy mennyi diplomata távozik, illetve hányan maradnak az afgán fővárosban. 

A külügyi tárca hangsúlyozta: az ütemezett diplomatakivonás lehetővé teszi az Afganisztán további diplomáciai támogatását.  A nemzetközi csapatok hivatalosan május 1-jén kezdik meg a kivonulást Afganisztánból. Joe Biden amerikai elnök a hónap közepén jelentette be, hogy az amerikai csapatok a 2001-es terrortámadás huszadik évfordulójáig, szeptember 11-ig elhagyják az ázsiai országot.

Arra az esetre, ha a kabuli kormánnyal béketárgyalásokat folytató, de ettől függetlenül rá fenyegetést jelentő tálibok megtámadnák a kivonuló nemzetközi csapatokat, az Egyesült Államok nem lesz rest megtorló csapásokat mérni – sejteti a Voice of America cikke.

Hirdetés

Washington arra az eshetőségre, hogy ha […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/27/elrendeltek-az-amerikai-diplomatak-kivonasat-afganisztanbol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sokkoló felvételek az izraeli rakétatámadásokról

Sokkoló felvételek az izraeli rakétatámadásokról

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet kedd este valóságos rakétaesőt zúdított több hullámban Tel-Avivra és Izrael …