2022. május 18., szerdaMa Erik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.18. Erik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Először érte légitámadás Kárpátalját

Hirdetés

Először érte légitámadás Kárpátalját

Infrastrukturális létesítményt ért légitámadás Kárpátalja egyik hegyvidéki járásban május 3-án este – közölte a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció (OVA).

A hatóságok a helyszínen jelenleg azon dolgoznak, hogy tisztázzák, vannak-e sérültjei vagy áldozatai a légitámadásnak

– jelentette Viktor Mikita, Kárpátalja kormányzója. Bejegyzésében hozzátette: a helyszínen senki nem készítsen videót és fotót, mert ezzel is segíthetik az ellenséget.

Vitalij Glagola újságíró értesülései szerint a volóci területen csapódott be egy rakéta – írja a Kárpátalja.ma. A kárpátaljai Volóc a legközelebbi ukrán–magyar a Csap–Záhony határátkelőtől 115 kilométernyire található. 

Hirdetés

A kárpátaljai portál este tíz óra körül arról írt, hogy egy elektromos alállomást és egy vasútállomást ért találat, a helyszínen tűz van.

Воловець , Закарпаття ???? pic.twitter.com/tgETbFQux7

— Сергій SSS (@SSS05084003) May 3, 2022

Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója elmondása szerint „az orosz megszállók megpróbálják megállítani a nehézfegyverek – tüzérség, tankok, páncélozott járművek és lövedékek átszállítását Ukrajna nyugati régióiból”.

Kárpátalja kormányzója április 20-án úgy nyilatkozott: bár nincsenek katonai célpontok Kárpátalján, nem zárja ki, hogy az oroszok akár ezt a területet is lövetni kezdik rakétákkal előbb-utóbb. 

„Néhány hete az ukránok körében már nincs félelem, csak harag, düh és gyűlölet. Készek vagyunk akár Moszkváig is elmenni, csak hogy megöljük Putyint, aki nem érti meg, hogy a XXI. században már teljesen elfogadhatatlan a polgári célpontok szándékos támadása” – mondta az áprilisi interjúban, majd azt is hozzátette: Vlagyimir Putyin beteg ember, ezért nem tudja megjósolni, hogy fogja-e lövetni Kárpátalját is.

Különleges hadművelettől a háborúig

Oroszország Ukrajna elleni háborúja már 69 napja tart, február 24-én ugyanis Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte az általa „<a href="//index.hu/kulfold/2022/02/24/putyin-katonai-muvelet-ukrajna-orosz-donbasz-donyec-luhanszk-haboru/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/03/haboru-orosz-ukran-konfliktus-oroszorszag-ukrajna-karpatalja-legitamadas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tornádó volt egy cseh városban – videó

Az égi jelenség a 100 kilométerre keletre fekvő Pardubice közelében történt. Forrás: https://www.origo.hu/nagyvilag/20220517-tornado-alakult-ki-egy-cseh-varos-felett.html *Tisztelt Olvasó! …