2021. december 4., szombatMa Barbara, Borbála napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.04. Barbara, Borbála Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Elmarasztalták Ankarát bírók fogvatartása miatt

Hirdetés

Elmarasztalták Ankarát bírók fogvatartása miatt

Az Emberi Jogok Európai Bírósága elítélte Törökországot 426 török bíró és ügyész önkényes fogva tartása miatt a 2016-os sikertelen puccskísérletet követően. A hatóságok azzal vádolták meg az érintetteket, hogy tagjai az 1999 óta az Amerikai Egyesült Államokban élő, török származású Fethullah Gülen muszlim hitszónok nemzetközi hálózatának, amelyet Ankara terrorszervezetnek nyilvánított, s Recep Tayyip Erdogan török elnök szerint a júliusi puccskísérlet mögött állt.

Az európai bírák egyöntetűen úgy ítélték meg, hogy a török állam megsértette az Emberi Jogok Európai Egyezménye által garantált „szabadsághoz való jogot” azzal, hogy a bírákat és ügyészeket letartóztatták, írta az MTI.

A strasbourgi testület bírái szerint ezek az önkényes fogva tartások nem „a törvény által előírt eljárásnak megfelelően” történtek, és nem voltak szükségszerűek.

Hirdetés

Az európai bíróság emlékeztetett […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/23/emberi-jogok-europai-birosaga-torokorszag-puccskiserlet-igazsagszolgaltatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Amerika évente annyi műanyag hulladékot termel, mint az egész Európai Unió

A nemrégiben ismertté vált tanulmány megállapítja, hogy a világ legtöbb, évente mintegy 42 millió tonna műanyag …