2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Elképzelhető, hogy a covid-vakcinát évente kell beadni

Hirdetés

Elképzelhető, hogy a covid-vakcinát évente kell beadni

Megállapításukat arra alapozzák, hogy jelenleg a fertőzés vagy az oltás után fokozatosan csökken a szervezet immunitása. Ezzel párhuzamosan új mutánsok jelennek meg, amelyek gerjeszthetik a fertőzési hullámot.

„A nyájimmunitás azt feltételezi, hogy elérése esetén a vírus többé nem cirkulál a közösségben” – mondta Miles Davenport.

Az Új-Dél-Wales Egyetem professzora azonban osztja azoknak a kutatóknak a véleményét, akik szerint nyájimmunitás a jelenlegi körülmények között nem alakulhat ki.

Hirdetés

A szakemberek becslése szerint a népesség legalább 60-70 százalékának kell átesnie a fertőzésen, illetve beoltottnak lennie a nyájimmunitás kialakulásához.

A Davenport és kollégái által készített tanulmány szerint azonban az emberi szervezetben kialakult védettség idővel enyhül, másrészt új mutánsok jelennek meg, amelyek az eredeti vírustól eltérően sokkal gyorsabban terjednek – lásd például a brit vagy indiai változatot.

Terjedésüket éves oltással lehet megakadályozni – írják a kutatók, akik leszögezik, hogy noha a vakcinák nem állíthatják meg teljesen a fertőzést, nagymértékben csökkentik a súlyos betegség kialakulását.

Marad a Covid-19, enyhébb tünetekkel

A nyájimmunitás követelménye a nagyfokú átoltottság.

„Az influenzához hasonlóan a koronavírus-fertőzés kockázata a vírusnak történő első kitettségnél a legnagyobb. Az oltás után kialakul az alapvető védettség, ami várhatóan megakadályozza a betegség súlyosbodását. A koronavírus, csakúgy mint az influenza vírusa, terjedhet, következményei azonban enyhék” – mondta a professzor.

A kérdés már csak az – Davenport szerint –, hogy az enyhe tüneteket okozó fertőzés után szükség van-e úgynevezett emlékeztető oltásra.

A Covid-19 mellett a koronavírusnak még négy másik törzse ismert. Ezek általában az enyhe meghűléshez hasonló tüneteket okoznak. Ezekkel a törzsekkel szemben nem alakul ki hosszú távú védettség: az embereket újra és újra megfertőzheti ugyanaz a koronavírus-törzs.

„Nincs okunk azt feltételezni, hogy a covid-védettség eltér a többi koronavírus-törzs ellen kialakult immunitástól” – hangoztatta Miles […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/29/covid-vakcina-evente/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sokkoló felvételek az izraeli rakétatámadásokról

Sokkoló felvételek az izraeli rakétatámadásokról

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet kedd este valóságos rakétaesőt zúdított több hullámban Tel-Avivra és Izrael …