2022. május 17., keddMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Elképesztő videó látott napvilágot: így bírják otthon maradásra a lakosokat Kínában

Hirdetés

Elképesztő videó látott napvilágot: így bírják otthon maradásra a lakosokat Kínában

Ez persze sokaknak nem tetszett, hiszen senki sem akarja, hogy idővel másnak is legyen „véletlenül” kulcsmásolata a lakásához, és a járvány után – ha újra dolgozni kezd – gyakorlatilag szabad préda legyen az otthona. Ebben a kisvárosban a járványügyi és ellenőrzési testület nagyon komolyan vette a feladatát. Mivel sokan nem adták le a kulcsot, meglepő döntést hoztak. 

Amint az őrült elképzelést megszellőztető South China Morning Post hongkongi lap videóján is látszik: „szakemberek” keresik fel a nem együttműködő kínai állampolgárokat, és a bejárati ajtók elé acélékeket vagy betonba fúrt acélrudakat helyeznek el, így képtelenség kinyitni az ajtót, már ha az kifelé nyílik. Gondosan ügyeltek arra is, hogy még véletlenül se lehessen esetleg leakasztani az ajtókat.

Ha az ajtó befelé nyílik, akkor azt a módszert választották, hogy a kilincset egy erős dróttal az ajtókeret mellé, a falba fúrt acélkallantyúhoz erősítették. 

Hirdetés

A kényszerlépések óriási felháborodást váltottak ki, mert akadtak, akik videóra vették, majd azok felkerültek a netre, és önálló életre keltek a kínai közösségi médiában.

Ömlöttek a kommentek a Facebook kínai változatához, a Weibóhoz. Ezek legtöbbje azt kifogásolta, hogy egyfelől ezek az önkényes lépések sértik az egyéni szabadságot, másfelől pedig életveszélyesek. Mi van ugyanis akkor, ha tűz üt ki a lakásban? Mire kiérnek a tűzoltók vagy a katasztrófavédelem, és elkezdik kiszedni az ajtó előtt a betonból az akadályokat, majd beindítani az oltást, már lehet, hogy késő. 

Egy tízemeletes házban pedig, ha kigyullad egy lakás, akkor a tűz nagyon gyorsan továbbterjedhet, és emberek százainak az élete kerülhet veszélybe, ha nem tudják időben elhagyni otthonaikat. A nem túl finoman megfogalmazott kommentek között volt az is, amely azt mondta: „Nem vagyunk mi állatok, hogy ránk zárjátok az ajtókat!”.

Már a kínai kommunista párt is helyteleníti az eljárást

Az ügyet nem lehetett eltussolni, így a pekingi központ is elkezdett foglalkozni vele. Egy írás is megjelent az esettel kapcsolatban a párt hivatalos lapjában, a Zsenmin Zsipaóban, amely elítélte a túlkapásokat, és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/03/kina-hebei-jarvany-intezkedes-ajto-lezar/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szijjártó Péter: Nem reális, hogy kapunk egy javaslatot az olajembargós károk enyhítésére

Szijjártó Péter: Nem reális, hogy kapunk egy javaslatot az olajembargós károk enyhítésére

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a hosszúra nyúlt tanácskozást követően arról számolt …