2021. október 26., keddMa Dömötör napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2021.10.26. Dömötör Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Elkapták a hírhedt orosz hackert

Hirdetés

Elkapták a hírhedt orosz hackert

Kitoloncolták az Egyesült Államokból az egyik legismertebb orosz hackert – adta hírül az MTI. Az orosz belügyminisztérium tájékoztatására hivatkozva a TASZSZ orosz hírügynökség arról számolt be, hogy őrizetbe vették egy moszkvai repülőtéren az egyik legismertebb orosz hackert, Alekszej Burkovot, miután kitoloncolták az Egyesült Államokból.

Burkovot a kibertérben elkövetett bűncselekmények miatt kilenc év börtönbüntetésre ítélte egy amerikai bíróság tavaly júniusban. Az ítéletet azzal indokolták, hogy két weboldalt működtetett, amelyek különféle bűncselekmények elkövetését segítették elő.

GettyImages-1130383536

Fotó: Bloomberg / Getty Images Hungary

Alekszej Burkov egyik oldalán (CardPlanet) lopott hitelkártyaadatokkal lehetett kereskedni, míg a másikon (DirectConnection) egy kifejezetten kiberbűnözőknek fenntartott klubot üzemeltetett. Ezen a felületen a hackerek kártékony szoftvereket, lopott személyazonosságokat adhattak-vehettek, megbízásokat fogadhattak el és pénzmosási szolgáltatást vállalhattak. A klubtagsághoz anyanyelvi szintű orosz nyelvtudás, három klubtag ajánlása és egy ötezer dolláros letét kellett.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/28/oroszorszag-egyesult-allamok-alekszej-burkov-hacker/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Beszélt egymással Vlagyimir Putyin és Boris Johnson, a mérgezés is szóba került

Beszélt egymással Vlagyimir Putyin és Boris Johnson, a mérgezés is szóba került

Telefonon egyeztetett az orosz elnök és a brit kormányfő. A téma az egy hét múlva, …