2023. január 31., keddMa Marcella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.01.31. Marcella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Eljött a home office vége?

Hirdetés

Eljött a home office vége?

Nem tudni pontosan, hogy a 220 ezer alkalmazottat foglalkoztató kaliforniai nagyvállalat beosztottjai közül hányan élvezték az „aranyélet” előnyeit, annyi azonban bizonyos, hogy kivétel nélkül mindenkit visszarendelnek az irodába.

„A hétfőtől csütörtökig tartó időszakot tekintsék személyes jelenlétet igénylő munkanapoknak” – üzente a nagyhatalmú Disney-vezér, Bob Iger az úgynevezett „hibrid” munkát végző dolgozóknak. Az általa adott ultimátum február utolsó napján jár le.

A személyes együttműködés kulcsfontosságú „egy olyan kreatív vállalkozásban, mint a miénk” – érvelt isteni parancsolatnak tekinthető utasításában.

Hirdetés

„Semmi sem helyettesítheti a munkatársak fizikai együttlétéből fakadó kapcsolatot és alkotási képességet” – idézte a BBC Igernak a Disney-alkalmazottaknak címzett feljegyzését.

A cégvezér leszögezte: a munkahelyi jelenlét teszi lehetővé a vezetőktől és mentoroktól való tanulás révén a szakmai fejlődést.

Meggyőződésem, hogy a személyesen végzett közös munka a vállalat kreativitásának, kultúrájának és munkatársaink karrierjének a javára válik

– tette hozzá Iger.

A Disney nem kakukktojás

A világjárvány idején, a koronavírus terjedésének lassítása érdekében – sok más nagyvállalathoz hasonlóan – a Disney is engedélyezte, hogy a dolgozók otthonról végezzék feladataikat.

És sok más nagyvállalathoz hasonlóan most a Disney is visszaszólította alkalmazottjait az irodába.

Az elmúlt hónapokban a Snapchatet üzemeltető Snap, a Tesla és az Uber is hasonló változtatásokat jelentett be.

Az Apple alkalmazottjainak már szeptember óta heti három napot a cég irodáiban kell dolgozniuk.

Elon Musk a Twitter felvásárlása után szinte azonnal véget vetett a „bárhonnan lehet dolgozni” politikájának. Novembertől a munkatársaknak heti legalább 40 órát kell az irodában tölteniük.

Musk döntése után sokan felmondtak, még többen pedig azok után, hogy közölte: készüljenek fel hosszabb, nagyobb intenzitással végzett munkára – vagy távozzanak.

A korábban tizenöt éven át a Disney élén álló <a href="//index.hu/kulfold/2022/11/22/walt-disney-company-bob-iger-bob-chapek-vezerigazgato-valtas/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/16/home-office-otthonrol-vegzett-munka-tavmunka-munkaido-iroda-munkahely/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hetven nap alatt kelt át az Antarktiszon egy brit katonanő

Hetven nap alatt kelt át az Antarktiszon egy brit katonanő

Korábban a nők között a leghosszabb, kísérő nélküli antarktiszi expedíció rekordját 1381 kilométerrel a német …