2021. július 28., szerdaMa Szabolcs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.28. Szabolcs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Elhagyta Afganisztánt az amerikai csapatok parancsnoka

Hirdetés

Elhagyta Afganisztánt az amerikai csapatok parancsnoka

Átadta a parancsnoki tisztséget hétfőn Austin Scott Miller, az Afganisztánban állomásozó amerikai csapatok parancsnoka az amerikai hadsereg Középső Parancsnokságát (Centcom) vezető Frank McKenzie tábornoknak.

Austin Scott Miller, az Afganisztánban állomásozó amerikai csapatok parancsnoka beszédet mond, miután átadta a parancsnokságot az amerikai hadsereg Középső Parancsnokságát (Centcom) vezető Frank McKenzie tábornoknak (a képen nem látható) az Eltökélt Támogatás (Resolute Support - RS) nevű, NATO-vezetésű művelet kabuli székhelyén 2021. július 12-én.

Austin Scott Miller, az Afganisztánban állomásozó amerikai csapatok parancsnoka beszédet mond, miután átadta a parancsnokságot az amerikai hadsereg Középső Parancsnokságát (Centcom) vezető Frank McKenzie tábornoknak (a képen nem látható) az Eltökélt Támogatás (Resolute Support – RS) nevű, NATO-vezetésű művelet kabuli székhelyén 2021. július 12-én.

Fotó: Ahmad Seir / MTI

McKenzie a Centcom székhelyéről, a floridai Tampából fogja irányítani a műveleteket.

Hirdetés

Az afgán fővárosban, Kabulban hétfőn tartott ceremóniával jelképesen véget ért az Egyesült Államok leghosszabb, csaknem húsz évig tartó fegyveres konfliktusa. Miller távozásával mindazonáltal nem csökken az afganisztáni amerikai katonai misszió hatásköre, tekintve hogy McKenzie továbbra is elrendelhet légicsapásokat az afgán kormányerők védelmében bizonyos körülmények között.

Az átadásra az Eltökélt Támogatás (Resolute Support – RS) nevű, NATO-vezetésű művelet rendkívül megerősített székhelyén, Kabul szívében került sor. Az eseményen Miller megemlékezett a csaknem húsz évig tartó háború alatt elesett amerikai és NATO-katonákról, valamint arról a több ezer afgán állampolgárról, aki szintén életét vesztette. A tábornok figyelmeztetett arra, hogy az Afganisztánban jelenleg is dúló erőszak rendkívül megnehezíti a politikai rendezést, és emlékeztette az afgán kormány ellen fegyveres felkelést folytató, radikális iszlamista tálibokat: fontos, hogy a felek megteremtsék a békés, politikai rendezéshez szükséges feltételeket.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/07/12/austin-scott-miller-egyesult-allamok-csapatkivonas-afganisztan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint 700 gyereket molesztáltak egy londoni kerületi önkormányzat munkatársai

Több mint 700 gyereket molesztáltak egy londoni kerületi önkormányzat munkatársai

A dél-londoni Lambeth kerület i önkormányzatának gondozása alatt álló több mint 700 gyerek szenvedett el …