2021. október 23., szombatMa Gyöngyi napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2021.10.23. Gyöngyi Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Elhagyhatja Olaszországot a volt katalán elnök

Hirdetés

Elhagyhatja Olaszországot a volt katalán elnök

Egy szardíniai bíró feltétel nélkül szabadon engedte Carles Puigdemont volt katalán elnököt, miután csütörtökön a helyi rendőrség egy Spanyolország által kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján őrizetbe vette – adta hírül az MTI.

A bíró döntése azt jelenti, hogy Puigdemont szabadon elhagyhatja Olaszországot. Az első jelentések szerint Szardínián kellett volna maradnia, amíg a bíróság döntést nem hoz a kiadatásáról.

A következő tárgyalási időpontot október 4-re tűzték ki, amikor a bíróság megvizsgálja, hogy miképpen járjon el a Spanyolország által kiadott európai elfogatóparancs ügyében.

Hirdetés

A bíró, Plinia Azzena elrendelte Puigdemont szabadon bocsátását, miután az ügyészség egyetértett azzal, hogy nem jelent sem menekülési, sem biztonsági kockázatot, bár hangsúlyozta, hogy Puigdemont letartóztatása, amikor Olaszországba lépett, jogszerű volt.

Szombaton Szardíniára érkezett Pere Aragones […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/25/carles-puigdemont-katalan-fuggetlenseg-spanyolorszag-szardinia-olaszorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Európai országok sora segít a bajba jutott Romániának

Már nyolc európai ország nyújt segítséget Romániának a koronavírus-járvány okozta jelenlegi kétségbeejtő helyzetben. Ezt Klaus …