2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Elfogadták az új klímaegyezményt Glasgow-ban

Hirdetés

Elfogadták az új klímaegyezményt Glasgow-ban

Szombat este elfogadták az új globális klímaegyezményt az ENSZ Éghajlat-változási Keretegyezményének Glasgow-ban rendezett 26. ülésén (COP26) a 197 résztvevő ország küldöttei – adta hírül az MTI.

A komoly kompromisszumokkal mellett jóváhagyott megállapodás a Glasgow-i Klímaegyezmény (Glasgow Climate Pact) címet viseli, melyet egy csaknem kétheti tárgyalássorozatot követően, az eredeti péntek esti határidőhöz képest egy nappal később fogadtak el.

A mostani megállapodás különlegessége, hogy olyan fosszilis anyagnak nevezi a szenet, amelynek hosszú távon csökkenteni kell a használatát az energiatermelésben. Azonban ez is kompromisszumos megoldásnak tekinthető. Az eredeti határozattervezetben ugyanis a szénfelhasználás szakaszos megszüntetése (phase out) szerepelt, ám az utolsó pillanatban, India szombat este előterjesztett kifogása nyomán a végleges szövegbe ehelyett a szakaszos csökkentés (phase down) kifejezés került.

Hirdetés

Az ENSZ glasgow-i klímacsúcsán magyar részről Áder János magyar köztársasági elnök is […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/14/glasgow-klimacsucs-klimaegyezmeny-elfogadas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Alec Baldwin állítja, hogy nem húzta meg a ravaszt

Alec Baldwin állítja, hogy nem húzta meg a ravaszt

Alec Baldwin egy tévéinterjúban azt mondta, hogy nem húzta meg annak a kellékfegyvernek az elsütőbillentyűjét, …