2022. január 20., csütörtökMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
2022.01.20. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Elfogadták a külföldi tulajdont korlátozó lengyel médiaszabályozást

Hirdetés

Elfogadták a külföldi tulajdont korlátozó lengyel médiaszabályozást

Véglegesen elfogadta pénteken a lengyel szejm a külföldi részesedésű média működési engedélyeiről szóló törvénymódosítást, amelyet még szeptember elején az ellenzéki többségű szenátus elutasított.

A most megszavazott törvénymódosítás értelmében a külföldi cégek csakis akkor kaphatnának médiaszolgáltatási engedélyt Lengyelországban, ha az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívüli jogi személyek tulajdoni hányada bennük nem haladja meg a 49 százalékot.

Hirdetés

Ezt a megoldást a szeptemberi parlamenti munkálatok során többen a TVN24 nevű, amerikai tulajdonú, ellenzéki beállítottságú lengyel hírtelevízió ellen irányuló lépésként értelmezték. A csatorna tényleges tulajdonosa ugyanis az amerikai Discovery társaság, noha a hírtévét formálisan a Polish Television Holding BV nevű cég felügyeli, amely azonban Hollandiában, az amszterdami Schiphol repülőtér területén – vagyis egy virtuális címen – van bejegyezve.

A TVN24 működési engedélyét szeptember 22-én, annak lejárta előtt az illetékes lengyelországi testület meghosszabbította.

A wirtualnemedia.pl szakportál szerdai cikke szerint a most megszavazott törvénymódosítás a jövőben veszélyeztetheti a Discovery más lengyelországi csatornáinak működését is.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/17/elfogadtak-a-kulfoldi-tulajdont-korlatozo-lengyel-mediaszabalyozast/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pincébe temették elrablói a 11 éves ukrán kisfiút

Ukrajnában holtan találtak egy 11 éves kisfiút, aki augusztus 29-én tűnt el Zaporizzsja megyében. A kisfiú …