2021. január 24., vasárnapMa Timót napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.24. Timót Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Elérte a száz százalékos teljesítményszintet a próbaüzem alatt a fehérorosz atomerőmű

Hirdetés

Elérte a száz százalékos teljesítményszintet a próbaüzem alatt a fehérorosz atomerőmű

A fehérorosz atomerőmű első blokkja a próbaüzem során elérte a névleges teljesítményét –  közölte a Roszatom budapesti irodája szerdán az MTI-vel.

A közleményben Vitalij Poljanyin, a Roszatomhoz tartozó ASZE Mérnöki Vállalat alelnöke, a fehérorosz atomerőmű projektigazgatója hangsúlyozta, a 100 százalékos teljesítményszint elérése a próbaüzem legfontosabb eseménye az atomerőművi blokkok esetében.

Ha beigazolódik, hogy a rendszerek és a berendezések megfelelnek a terv szerinti paramétereknek, a blokkot kereskedelmi üzembe állítják.

Hirdetés

A fehérorosz atomerőmű 3+ generációs, VVER-1200-as típusú reaktorral felszerelt blokkján az indítási munkálatok 2020. augusztus 7-én kezdődtek meg, amikor a reaktor aktív zónájába behelyezték az első, friss nukleáris üzemanyagot tartalmazó fűtőelemeket. Ezt követően tavaly október 11-én a reaktor teljesítményét a minimális ellenőrzött teljesítményszintre emelték, november 3-án kapcsolták rá a blokkot az egységes villamos energetikai […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/01/13/feherorosz_probauzem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A világ Moszkvára figyel, elszabadultak az indulatok

A világ Moszkvára figyel, elszabadultak az indulatok

Gyorsan elszabadultak az indulatok az orosz fővárosban tartott tüntetésen.  “Мы делаем все, чтобы обеспечить вашу …