2020. október 22., csütörtökMa Előd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.22. Előd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Elérte a járvány a bécsi kancelláriát, tesztelik az egész osztrák kormányt

Elérte a járvány a bécsi kancelláriát, tesztelik az egész osztrák kormányt

A teljes osztrák kormányt tesztelik koronavírus-fertőzés gyanújával, miután Sebastian Kurz kancellár egy közeli munkatársáról – aki a múlt héten részt vett egy kormányülésen is – kiderült, hogy fertőzött. Ezért Kurz és Werner Kogler alkancellár is lemondta minden hivatalos programját – adta hírül a bécsi Der Standard

Egy friss felmérés szerint minden negyedik bécsit aggasztja a járványhelyzet, illetve annak gazdasági következményei is. 

Ausztriában eddig mintegy 49 ezren fertőzödtek meg, és legalább 818-an haltak bele a Covid–19-járvány szövődményeibe. A legrosszabb a helyzet Bécsben a szövetségi tartományok közül, míg a magyar határhoz legközelebb eső Burgenlandot megkímélte eddig a kór.

Súlyosbodó helyzet a laborban 

Ausztriában az első iskolákat is be kellett hétfőn zárni – Karintiában és Stájerországban – a koronavírus miatt. Az első esetben azért, mert az összes oktató karanténba került, a másikban pedig azért, mert a hatóságok ezt írták elő. 

Nyugati szomszédunknál, ahol hetek óta a járvány második hullámáról beszélnek, már szeptemberben komoly szigorításokat vezettek be. 

Hetekkel ezelőtt előírták, hogy<a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/10/05/elerte_a_jarvany_a_becsi_kancellarian_tesztelik_az_egesz_kormanyt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Iohannis: választani kell decemberben

Iohannis: választani kell decemberben

A román államfő szerint a december 6-ára kitűzött parlamenti választásokat meg kell tartani – a koronavírus-járvány ellenére. Klaus …