2021. október 18., hétfőMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
2021.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Elérhetetlenné tette az ellenzéki jelöltekről szóló tartalmakat a Google Oroszországban

Hirdetés

Elérhetetlenné tette az ellenzéki jelöltekről szóló tartalmakat a Google Oroszországban

Mint azt korábban is írtuk, a börtönben raboskodó Alekszej Navalnij orosz ellenzéki aktivista és az azóta szélsőségesnek, így törvényen kívülinek minősített szervezetei az úgynevezett „okos szavazással” készültek a vasárnap lezáruló oroszországi törvényhozási választásokra. Ennek lényege, hogy Vlagyimir Putyin pártjának, az alkotmányozó többségre – és így lényegében tejhatalomra – hajazó Egyeséges Oroszország jelöltjeivel szemben a legesélyesebb jelöltre adják le a voksukat. 

Egyfajta furcsa szövetség kerekedett így a Navalnij-szövetségesek és az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja között, amely 20 százalék körüli támogatottságával valódi veszélyt jelent Vlagyimir Putyin pártjának egyeduralmára. 

Csakhogy az orosz távközlési hatóság, a Roszkomnadzor utasítására a Google elérhetetlenné tette Oroszországban az adott választókerületben az Egységes Oroszország jelöltjével szemben legesélyesebb jelölteknek (java részük kommunisták) a listáját, továbbá két YouTube-videót is, amelyek az okos szavazáshoz adnak iránymutatást. 

❗️Гугл-документы с фамилиями кандидатов от Умного голосования заблокированы в России.

Hirdetés

Что ж, мы сделали новые документы ????‍♂️. Поделитесь ими, пожалуйста!

????Кандидаты на выборах в Госдуму: https://t.co/qJnGuJ1Kaj

????Кандидаты на региональных выборах: https://t.co/wit9tPIC1t pic.twitter.com/Wmm59O4kol

— ФБК (@fbkinfo) September 18, 2021

 A Google azután hozta meg ezt a döntést, hogy pénteken az Apple-lel egyetemben törölte alkalmazáskínálatából az okos szavazáshoz kifejlesztett applikációt.A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/19/cenzura-google-penz-media-valasztas-oroszorszag-putyin-navalnij/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb kórházakat támadtak meg a hackerek Izraelben

Újabb kórházakat támadtak meg a hackerek Izraelben

Sikertelen kibertámadásokat hajtottak végre kilenc izraeli kórház és egészségközpont ellen szombaton − számolt be az MTI …