2022. január 20., csütörtökMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
2022.01.20. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Eldurvultak Németországban az oltásellenesek

Hirdetés

Eldurvultak Németországban az oltásellenesek

Mintegy kétezren gyűltek össze hétfő este Mannheimben, hogy a járványügyi intézkedések és az oltások ellen tiltakozzanak. A rendezvényen, amelyet már múlt hét óta szerveztek egy chat appon, megjelentek száma meglepte a rendőröket, akik nem voltak felkészülve ennyi emberre. A rendőrség jelentése szerint az akció mögött az oltásellenes Querdenker csoport állt. Őket talán az oltással kapcsolatban másként gondolkodóknak fordíthatjuk, és a szervezetet már egy ideje figyeli a német hírszerzés is egyes szélsőjobboldali szervezetekkel ápolt kapcsolatai miatt. Talán úgy lehetne őket leírni, mint egy lazán szerveződő mozgalom Németországban, amelynek tagjai tagadják a koronavírus létét vagy a járvány súlyosságát, és oltásellenesek. 

Tavasszal és a nyáron is tiltott már be hasonló tüntetéseket több közigazgatási bíróság, mondván, annak engedélyezése közegészségügyi kockázatot hordoz. Ezekhez a  „Békéért, a szabadságért és igazságért” szlogenű megmozdulásokhoz csapódnak a Querdenker követői, a vonulások vége általában erőszakba torkollik.

De mi történt Mannheimben?

A városi hatóságok nem engedélyezték a megmozdulást, ám ezt csak akkor közölték a tüntetőkkel, amikor már összeverődött a tömeg. Az először kivezényelt néhány rendőr jelezte a résztvevőknek, hogy kordonokkal lezárják előlük az utat a belvárosba, egész este. A megjelentek azonban figyelmen kívül hagyták a felszólítást és egyre többen lettek, majd menetbe rendeződtek és elindultak a Paradeplatz irányába, a belvárosba.

Hirdetés

A rendőrök hasztalan próbálták őket megállítani, mert idővel kisebb csoportokra váltak szét. Három rendőr akkor sérült meg, amikor a tiltakozók megpróbáltak áttörni a felállított mobil kordonokon, három másik rendőr pedig az éjszaka további részében a rendteremtés idején szerzett könnyebb sérüléseket. A városközpontban aztán megjelentek az ellentüntetők is, de a rendőrök megakadályozták, hogy a két csoport összecsapjon.

120 embert vettek őrizetbe, mert nem engedelmeskedtek a rendőrségi felszólításnak, lletve megsértették a gyülekezési jogra vonatkozó szabályokat. A rend csak azután állt helyre, hogy a rendőrség […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/15/oltasellenes-nemetorszag-tuntetes-querdenker/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pincébe temették elrablói a 11 éves ukrán kisfiút

Ukrajnában holtan találtak egy 11 éves kisfiút, aki augusztus 29-én tűnt el Zaporizzsja megyében. A kisfiú …