2021. szeptember 27., hétfőMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Elárulva érzik magukat az amerikaiaknak dolgozó afgánok

Hirdetés

Elárulva érzik magukat az amerikaiaknak dolgozó afgánok

„Mélyen csalódtak” az amerikai kabuli nagykövetség helyi munkatársai az amerikai evakuációs törekvésekben, úgy érzik, az amerikai kormány elárulta őket – derült ki egy diplomáciai táviratból, amely az NBC News birtokába jutott.

A szombaton küldött távirat szerint múlt szerdán arról értesítették a nagykövetség afgán munkatársait, hogy menjenek a kabuli Hamid Karzai Nemzetközi Repülőtérre, vigyenek magukkal ételt és készüljenek nehéz körülményekre.

A távirat szerint azonban olyan brutális élményben volt részük, amire senki sem számított. Arról számoltak be, hogy a tálibok az ellenőrzőpontokon lökdösték, megütötték, leköpték és szidalmazták őket, továbbá bűnözők próbáltak előnyt kovácsolni a káoszból, miközben az amerikai hadsereg próbálta fenntartani a rendet.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/08/23/elarulva-erzik-magukat-az-amerikaiaknak-dolgozo-afganok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három napja megy a pánikvásárlás a briteknél, nincs üzemanyag

Három napja megy a pánikvásárlás a briteknél, nincs üzemanyag

Egyre többen mennek vásárolni a boltokba, valamint a benzinkutakra az Egyesült Királyságban. A kormányzat mindeközben azt …