2023. december 12., keddMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.12. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Egyre vadabb (ál)hírek jelennek meg, már a Kreml is megszólalt Putyin állítólagos haláláról

Hirdetés

Egyre vadabb (ál)hírek jelennek meg, már a Kreml is megszólalt Putyin állítólagos haláláról

A 2022. február 24-én indított – ahogy az oroszok mondják – „különleges katonai hadművelet” Ukrajna ellen az egész világra óriási hatással volt az elmúlt időszakban. De nemcsak a politikai és gazdasági problémák jelentek meg a háború kitörésével, a trollok is előmásztak az internet sötét bugyraiból. Többek számára ismerős lehet a Generall SVR Telegram-csatorna neve, amely előszeretettel terjeszt vadabbnál vadabb pletykákat és összeesküvés-elméleteket, leginkább az orosz elnökről, Vlagyimir Putyinról.

Maga a csatorna 2022 áprilisa óta működik, és a hírek szerint az Orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat volt altábornagya szerkeszti. Az információt azonban nem erősítette meg senki, és azt sem tudni, melyik volt altábornagy lehet az. Sokatmondó lehet az is, hogy a csatorna leírásában a következő sorokat olvashatjuk:

Minden információ kizárólag tájékoztató, informatív és szórakoztató célokat szolgál. Minden szereplő kitalált, a valós személyekkel való esetleges egybeesések véletlenek.

A Kreml szerint azonban ezzel a néhány sorral nem menti fel meg magát a szerző a felelősségre vonás alól, ugyanis az ügyben már voltak kihallgatások. Az egyik legismertebb „gyanúsított” Valerij Szolovij orosz politológus, történész. Többen is úgy vélik, hogy a csatorna retorikája megegyezik Szolovijéval. A moszkvai vezetés legutáltabb Telegram-csatornája azonban nem hagyta szó nélkül az intézkedést. „Tegnap Valerij Szolovij professzornál házkutatást tartottak, majd Valerijt és fiát, Pavelt kihallgatásra vitték. A cél: kideríteni, ki a csatornánk szerzője. Hiába próbálkoztak. Valerij Szolovijnak – valakinek sajnos, valakinek szerencsére – semmi köze a csatornánk létrehozásához, soha nem adott információt és semmi köze a szövegek írásához” – írta egyik bejegyzésében a csatorna.

Hirdetés

Hogy mivel érdemelte ki a legpokolibb Kreml-ellenes csatorna címet a Generall SVR? A válasz egyszerű. A bejegyzéseik többsége Vlagyimir Putyin betegségével (már ha van neki) foglalkozik, amelyeket gúnnyal színeznek. A teljesség igénye nélkül lássunk ezek közül néhányat. Ilyenek voltak például azok a hírek, miszerint:

  • Sámánokkal végzett rituálét az orosz katonai vezetés, és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/10/27/haboru-oroszorszag-ukrajna-volodimir-zelenszkij-vlagyimir-putyin-szivroham-halal-baleset/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …