2023. szeptember 24., vasárnapMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Egyre több a tömegmészárlás az Egyesült Államokban, mégsem tesznek semmit

Egyre több a tömegmészárlás az Egyesült Államokban, mégsem tesznek semmit

Április végén írtunk arról, hogy az év első 100 napjában 144 tömeges lövöldözésről adtak hírt az Egyesült Államokban. Amerika egy része változást sürget, köztük egyre több fiatal. 

A texasi incidens egy újabb szörnyű támadás volt, amely egyszerűen csak hétköznapi emberek ellen irányult, legyen szó üzletről, bankról, partiról, iskoláról, vallási helyről, vagy akár a saját otthonukról. A CNN ezzel összefüggésben arról írt, hogy minden lövöldözés után

ugyanazok a politikai rituálék játszódnak le, de semmi sem változik.

A republikánusok – akik pártjukat a fegyvertörvényeket lazítani akaró aktivistákhoz kötötték – imádkoznak az áldozatokért, és homályosan mentális egészségügyi válságról beszélnek. A demokraták szigorúbb törvényeket követelnek, és a gyorstüzelésű támadófegyverek betiltását, amelyek másodpercek alatt több embert is képesek megölni.

Jennifer Mascia, a The Trace nevű független hírműsor vezető hírszerkesztője, amely az amerikai fegyveres erőszak elterjedéséről tudósít, a csatornának elmondta, hogy a legfrissebb adatok szerint a legalacsonyabb a lőfegyverrel elkövetett halálesetek (amelybe az emberölések és az öngyilkosságok is beletartoznak) aránya Massachusetts, Hawaii, New Jersey, New York és Rhode Island államokban, Kalifornia a 8. helyen áll. Ezekben az államokban a fegyvertartás engedélyhez kötött. Ez az eljárás általában alapos háttérellenőrzést, a bűnüldöző szervekkel folytatott interjúkat, személyi referenciákat, kötelező lőfegyverhasználati képzést és ujjlenyomatvételt foglal magában. A fegyvervásárlás engedélyhez való kötöttsége a leghatékonyabb politikának számít a fegyveres halálesetek számának csökkentésében.

A legmagasabb lőfegyverek által okozott […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/05/10/tomegmeszarlasok-egyesult-allamok-lovoldozes-szabalyozas-torvenyhozas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Megöltek egy rendőrt Koszovóban, küszöbön az újabb háború?

A rendőrök az éjszaka folyamán észrevették, hogy két, rendszámtábla nélküli teherautó elzárta a forgalmat a …