2023. március 25., szombatMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Egyre kevesebb az esély, hogy élve mentsenek ki valakit, a mentőcsapatok többsége elhagyja Törökországot

Hirdetés

Egyre kevesebb az esély, hogy élve mentsenek ki valakit, a mentőcsapatok többsége elhagyja Törökországot

„A HUNOR itt marad, és kitart, és a következő napokban is ellátja a felderítési, kutatási és mentési feladatokat” – fogalmazott az M1 helyszíni tudósítója a műsorban.

Lantos Csaba elmondása szerint a magyar mentőcsapat tagjai szinte házról házra járnak, és túlélők után kutatnak. Közölte azt is, a mentőcsapatok egyeztetésén elhangzott, hogy

az utóbbi néhány órában nem sikerült senkit élve kiemelni a földrengés után maradt romok alól.

Hirdetés

Ez – a tudósító szerint – alátámasztja azt a vélekedést, miszerint a katasztrófát követő századik óra után már csodaszámba megy, ha valakit élve találnak.

A körülményekről elmondta, hogy éjszakánként akár mínusz 6-7 fok is lehet, de mostanra a magyar csapat tábora kiépült, van fűtés, valamint áram. Folyamatosan érkezik az ellátmány is a táborba: az élelem, a víz és az üzemanyag is biztosított.

Csak a HUNOR vállalta

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott korábbi közleményében Mukics Dániel tűzoltó alezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője arról számolt be, hogy csak a HUNOR vállalta az éjszakai kutatást abban az épületben, amelyikben péntek este túlélőket jeleztek a keresőkutyák. Napközben két nőt emeltek ki a török mentőegységek ugyaninnen, délután negyed hatkor ismét életjeleket észleltek, ekkor az Alfa egység folytatta a kutatást.

mentőcsapat tagjai azt mondták, rengeteget kellett ásni, ám nem adták fel. Éjjel 2:50 perckor még mindig nem akadtak a nyomára senkinek, akkor a Bravo csapat vette át a munkát. A szóvivő ismertette: 16 órányi munka sem vezetett eredményre a kísértetépületben; a csapat minden lehetséges üreget átfésült.

Ketten ásnak, négyen […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/11/torokorszag-foldrenges-hunor-mentoegyseg-segitseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

114 késszúrással ölt meg egy 13 éves lányt egy 16 éves fiú

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a 16 éves Aiden Fuccit, aki 114 késszúrással megölte a 13 éves …