2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Egyre fiatalabbaknak kell harcolniuk Ukrajnában

Hirdetés

Egyre fiatalabbaknak kell harcolniuk Ukrajnában

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta azt a törvényjavaslatot, ami 27-ről két évvel alacsonyabbra, 25 évre csökkenti a mozgósítási korhatárt – számol be róla többek között a The Kyiv Independent.

A törvényt még 2023 májusában szavazta meg az ukrán parlament, ami a mozgósítási határ 25 évre csökkentése mellett arról is határoz, hogy azon 18 és 25 év közötti férfiak is besorozhatók, akik rendelkeznek katonai tapasztalattal.

Az ukrán védelmi minisztérium közleménye szerint a korhatár lentebb vitelével csökkentik a felesleges kiadásokat, emellett pedig több férfit tudnak majd mozgósítani.

Hirdetés

A lap emlékeztet, Zelenszkij emellett még két további törvényt írt alá kedden: egyrészt a sorozás kapcsán elvégzett orvosi vizsgálat során már csak jogosult és nem jogosult kategória lesz, azaz eltörlik a „részben jogosult” státuszt, akiket újból ki fognak vizsgálni, ezenkívül pedig most már kötelező orvosi vizsgálat nélkül is részt lehet venni a 12 hónapos katonai kiképzésen.

Egy másik törvényben pedig a hadkötelesek online nyilvántartásának létrehozásáról döntöttek, amitől a minisztérium közleménye szerint azt remélik, gyorsítja majd az információk gyűjtését, feldolgozását, így a döntéshozást is a sorozás kapcsán.

Mint arra a <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/03/ukrajna-oroszorszag-ukran-haboru-volodimir-zelenszkij-sorozas-korhatar/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Frank Field, volt munkáspárti miniszter

Életének 82. évében, elhunyt Frank Field, az Egyesült Királyság parlamentjének tagja, volt munkáspárti miniszter és …