2021. április 11., vasárnapMa Leó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.04.11. Leó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Egyedül maradt a Fidesz: nem követik a szlovén EPP-képviselők

Hirdetés

Egyedül maradt a Fidesz: nem követik a szlovén EPP-képviselők

„mai döntésükkel egyértelművé vált: az Európai Néppárt elvesztette a kereszténydemokrácia utolsó maradványait is”

– közölte az Indexszel az Európai Konzervatívok és Reformisták pártja, az ECR. Megkeresésünkre a párt közleménnyel válaszolt. Ebben azt írták, szolidaritást vállalnak a Fidesszel és szimpatizálnak a magyar kormánypárt döntésével. A párt társelnökei szerint az EPP-ben szerdán megszavazott szabálymódosítás méltatlan a demokráciára nézve, a magyar kormánypárttal és szavazóival szemben egyértelműen ellenséges fellépés. Ezzel nem hagytak más választást a Fidesznek, minthogy elhagyják az EPP frakcióját.

Hirdetés

Az Európai Unió legnagyobb válsággal szembesül napjainkban. Ahelyett, hogy az erősebb együttműködést és szolidaritás mellett kampányolnak, az úgynevezett pro-Európaiak akadályokat emelnek és megosztják Európa nemzeteit. Ezt tetézik a demokráciára vonatkozó önkényes értelmezésük, amit csak a baráti kormányokra terjesztenek ki. Mi másként gondolkodunk Európáról. Nemzetek békésen együttműködő csoportjában hiszünk, akik tisztelik egymás véleményét és nemzeti identitását

– tette hozzá Raffaele Fitto, az ECR társelnöke.

Ahogyan arról korábban az Index is írt, az EPP képviselőcsoportját elhagyó Fidesz egyelőre függetlenként folytatja, csatlakozhat azonban az EU-szkeptikusnak nevezett, jobboldali ECR-hez. A lengyel kormánypárt, a PiS által dominált konzervatív csoport a Fidesz és az EPP évek óta zajló csatározásai során többször hangsúlyozta: szívesen látnák soraikban a magyar kormánypártot.

Ezt az utat azonban a Fidesznek egyedül kell megtennie, a szlovén képviselők […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/03/03/nem-kovetik-a-szloven-kepviselok-az-epp-bol-kilepo-fideszt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kisebb káosz van Olaszországban, sokan soron kívül járnak oltatni, Szardíniát megint lezárták

Kisebb káosz van Olaszországban, sokan soron kívül járnak oltatni, Szardíniát megint lezárták

A több mint tizenkét millió beoltott olaszból több mint kétmillióan, másokat megelőzve jutottak vakcinához az …