2022. július 7., csütörtökMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Egy új, Pegasus-szerű kiberfegyvert fedeztek fel

Hirdetés

Egy új, Pegasus-szerű kiberfegyvert fedeztek fel

A kémprogram a Hermit (remete) nevet kapta, és egyelőre úgy tűnik, csak androidos telefonokat lehet megtámadni vele, viszont az operációs rendszer mindegyik verziójába képes beférkőzni – írja a Telex.

A Hermitet valószínűleg a mindenkori megrendelő kívánságai alapján állítják össze az egyes modulokból, amelyek képesek híváslisták gyűjtésére, a telefonon levő fájlok, fotók, videók, e-mailek ellopására, a telefon pontos GPS-koordinátáinak bemérésére, és természetesen a csetüzenetváltások és beszélgetések lehallgatására is – erre enged következtetni a rendszer moduláris felépítése.

A Lookout szakértői olasz eredetűnek sejtik a programot, és olyan olasz, szíriai és kazahsztáni célpontokat azonosítottak eddig, ahol valószínűleg valamilyen állami szerv volt a megfigyelő (ez még nem jelenti automatikusan azt, hogy a lehallgatás illegális lett volna).

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/20/pegasus-kiberfegyver-hasonlo-kemprogram-hermit-android/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

39 embert tartóztattak le a La Manche csatornán szervezett embercsempészet miatt

A hágai székhelyű Europol sajtóközleménye szerint a letartóztatottak ugyanabban az embercsempészbandában tevékenykedtek. Kis csónakokon vittek …