2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Egy techmilliárdos is bejelentkezett a tajvani elnökjelöltek közé

Egy techmilliárdos is bejelentkezett a tajvani elnökjelöltek közé

Az egyik leggazdagabb tajvani, a Foxconn technológiai óriásvállalat alapítója, Terry Gou bejelentette, hogy független jelöltként indulna jövőre a tajvani elnökválasztáson, megjegyezve, hogy a tajvani külkapcsolatok rendezését és az ország gazdaságának fellendítését tekinti legfontosabb céljának – tudósított a The Guardian.

A milliárdos üzletember sajtótájékoztatóján a „vállalkozók uralmának korszakát” ígéri majd miniszterelnöksége alatt. Gou felemlegette üzleti és pénzügyi tapasztalatait, amelyek alkalmassá teszik a pozícióra, valamint kiemelte, hogy Kínával szoros kapcsolatokra törekedne, mert csak így lehet elkerülni, hogy Tajvan is Ukrajna sorsára jusson. 

Gou már hónapok óta lebegteti, hogy függetlenként indulni fog a 2024-es elnökválasztáson, miután nem őt választották az ellenzéki párt, a Kuomintang (KMT) hivatalos jelöltjévé. Az üzletember korábban támogatásáról biztosította ugyan a kommunistaellenes ellenzéki párt jelöltjét, viszont továbbra is tartott nyilvános kampányszerű rendezvényeket. Gounak egyébként november elejéig még 290 000 aláírást […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/29/terry-gou-tajvan-elnokvalasztas-kuomintang/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ukrán csapás történhetett Oroszország legfontosabb hídjánál

Ukrán csapás történhetett Oroszország legfontosabb hídjánál

A közösségi médiában jelent meg egy eddig meg nem erősített fotó, amely állítólag a híd …