2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Egy republikánus képviselő szerint atombombával kellene véget vetni a gázai konfliktusnak

Hirdetés

Egy republikánus képviselő szerint atombombával kellene véget vetni a gázai konfliktusnak

Tim Walberg republikánus képviselő kitart amellett, hogy csak képletesen beszélt, amikor azt javasolta, hogy bombákat kellene dobni Gázára, „mint Nagaszakira és Hirosimára”, hogy „gyorsan lezárjuk” a konfliktust – írja a CNN.

Walberg, aki egy michigani képviselő, március 25-én a városházán beszélt választópolgárokkal, amikor a második világháború idején a Japán elleni amerikai atomcsapásokra utalt, miközben a Gázának nyújtott amerikai segélyek megszüntetését sürgette.

A közösségi médiában közzétett videón, amelyen Walberg csak hallható azonban nem látható, a képviselő egy választópolgár kérdésére válaszolt, hogy az Egyesült Államok miért használ amerikai dollárokat egy ideiglenes móló építésére, hogy humanitárius segítséget nyújtson Gázának.

„Nem hiszem, hogy ezt kellene tennünk” – jelentette ki Walberg a további humanitárius segélyek Gázába juttatásáról, ahol az ENSZ figyelmeztetése szerint súlyos éhínség fenyeget „Egy fillért sem kellene humanitárius segélyre költenünk” – jelentette ki a képviselő, majd hozzátette, „Nagaszakihoz és Hirosimához hasonlóan kéne cselekedni. Legyünk túl rajta gyorsan”.

Hirdetés

Walberg válaszának teljes átiratában, amelyet irodája bocsátott a CNN rendelkezésére, a republikánus képviselő hozzátette, hogy ugyanezt a logikát kellene alkalmazni Ukrajnában is, hogy „gyorsan legyőzhessük Putyint”.

Ukrajnában is ugyanezt kellene tenni. Gyorsan legyőzni Putyint. Ahelyett, hogy 80 százalékot a költségvetésből Ukrajnában humanitárius célokra használnánk, 80-100 százalékot Oroszország megsemmisítésére kellene fordítani inkább

– folytatta az átirat szerint.

Az X-en közzétett nyilatkozatában Walberg ragaszkodott ahhoz, hogy nem azt javasolta, hogy nukleáris fegyvereket használjanak a konfliktusok lezárására, bár ő maga említette követendő példaként az Egyesült Államok atombomba használatát a második világháborúban.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/31/egyesult-allamok-michigan-tim-wallberg-izrael-gazai-ovezet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Izrael ismét arra készül, hogy megtámadja Rafah városát

Folytatja készülődését az izraeli hadsereg a palesztin lakosságú Gázai övezet déli végén, az egyiptomi határnál …