2020. április 1., szerdaMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 327,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 327,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Egy nap alatt 231 ember halt meg Franciaországban a koronavírus-járványban

Hirdetés

Egy nap alatt 231 ember halt meg Franciaországban a koronavírus-járványban

A francia egészségügyi miniszter, Jérôme Salomon szerdai tájékoztatása szerint Franciaországban egy nap alatt 231 ember vesztette életét a koronavírus-járványban, ez az eddigi legtöbb egy napra jutó haláleset az országban a járvány kitörése óta – írja a France24.

Az országban jelenleg 25233 fertőzött személy van, egy nap alatt 2929-cel nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Közülük 11539 ember van kórházban, 2827 ember lélegeztetőgépre szorul. A betegségben eddig összesen 1331 ember vesztette életét Franciaországban.

„Országos szintű a járvány, és a helyzet gyorsan romlik” – mondta a miniszter a napi sajtótájékoztatóján. A közel háromezer, lélegeztetőgéppel életben tartott betegről megjegyezte, hogy „meglehetősen nagy ez a szám, különösen szokatlan ennyire rövid idő alatt, ráadásul egy betegséghez kötődően”.

Párizs környékén, az Île-de-France régióban a legsúlyosabb a helyzet. Itt minden lehetséges módon igyekeznek bővíteni a kapacitásokat, a járvány kitörése előtti állapothoz képest a duplájára emelték a régióban található lélegeztetőgéppel felszerelt kórházi ágyak számát, és további több száz lélegeztetőgépet igyekeznek a napokban csatasorba állítani.

Hirdetés

000 1Q67S4

Fotó: Mathieu Cugnot / AFP

A francia halálozási statisztikákban egyelőre csak azok a személyek szerepelnek, akik kórházban vesztették életüket a betegség következtében, ezért sokan arra számítanak, hogy a napokban meg fog ugrani a francia halálozási adatsor, amikor elkezdik hozzászámolni a zárt intézményekben, például idősotthonokban történt lehetséges koronavírusos haláleseteket is.

Szintén szerdán Emmanuel Macron francia államfő jelentős beruházási programot ígért a közegészségügynek, és fizetésemelést az egészségügyi dolgozóknak a koronavírus-járvány miatt leginkább leterhelt kelet-franciaországi Mulhouse kórháza közelében szerdán megnyílt katonai tábori kórházban tett látogatásán – írja az MTI.

A járvány idejére minden egészségügyi dolgozó megemelt túlórapénzt és kiemelt jutalmat kap. Köszönetet mondott a 40 ezer egészségügyi tartalékosnak, és annak a 100 ezer önkéntesnek, akik egy nap alatt jelentkeztek a kórházak toborzó akcióira.

Emmanuel Macron azt is […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/03/25/franciaorszag_koronavirus_meghaltak_lelegeztogepen_parizs/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Koronavírusos az orvos, aki múlt héten Putyinnal találkozott

Koronavírusos az orvos, aki múlt héten Putyinnal találkozott

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Az …