2020. szeptember 22., keddMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Egy nap alatt 231 ember halt meg Franciaországban a koronavírus-járványban

Egy nap alatt 231 ember halt meg Franciaországban a koronavírus-járványban

A francia egészségügyi miniszter, Jérôme Salomon szerdai tájékoztatása szerint Franciaországban egy nap alatt 231 ember vesztette életét a koronavírus-járványban, ez az eddigi legtöbb egy napra jutó haláleset az országban a járvány kitörése óta – írja a France24.

Az országban jelenleg 25233 fertőzött személy van, egy nap alatt 2929-cel nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Közülük 11539 ember van kórházban, 2827 ember lélegeztetőgépre szorul. A betegségben eddig összesen 1331 ember vesztette életét Franciaországban.

„Országos szintű a járvány, és a helyzet gyorsan romlik” – mondta a miniszter a napi sajtótájékoztatóján. A közel háromezer, lélegeztetőgéppel életben tartott betegről megjegyezte, hogy „meglehetősen nagy ez a szám, különösen szokatlan ennyire rövid idő alatt, ráadásul egy betegséghez kötődően”.

Párizs környékén, az Île-de-France régióban a legsúlyosabb a helyzet. Itt minden lehetséges módon igyekeznek bővíteni a kapacitásokat, a járvány kitörése előtti állapothoz képest a duplájára emelték a régióban található lélegeztetőgéppel felszerelt kórházi ágyak számát, és további több száz lélegeztetőgépet igyekeznek a napokban csatasorba állítani.

000 1Q67S4

Fotó: Mathieu Cugnot / AFP

A francia halálozási statisztikákban egyelőre csak azok a személyek szerepelnek, akik kórházban vesztették életüket a betegség következtében, ezért sokan arra számítanak, hogy a napokban meg fog ugrani a francia halálozási adatsor, amikor elkezdik hozzászámolni a zárt intézményekben, például idősotthonokban történt lehetséges koronavírusos haláleseteket is.

Szintén szerdán Emmanuel Macron francia államfő jelentős beruházási programot ígért a közegészségügynek, és fizetésemelést az egészségügyi dolgozóknak a koronavírus-járvány miatt leginkább leterhelt kelet-franciaországi Mulhouse kórháza közelében szerdán megnyílt katonai tábori kórházban tett látogatásán – írja az MTI.

A járvány idejére minden egészségügyi dolgozó megemelt túlórapénzt és kiemelt jutalmat kap. Köszönetet mondott a 40 ezer egészségügyi tartalékosnak, és annak a 100 ezer önkéntesnek, akik egy nap alatt jelentkeztek a kórházak toborzó akcióira.

Emmanuel Macron azt is […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/03/25/franciaorszag_koronavirus_meghaltak_lelegeztogepen_parizs/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Este tízkor zárnak a pubok a koronavírus miatt

Este tízkor zárnak a pubok a koronavírus miatt

Csütörtöktől az angliai vendéglátóhelyek este tíz óráig tarthatnak csak nyitva a koronavírus-járvány megfékezése érdekében – …