2023. március 26., vasárnapMa Emánuel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.26. Emánuel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Egy meggyilkolt politikust választottak polgármesterré Ecuadorban

Hirdetés

Egy meggyilkolt politikust választottak polgármesterré Ecuadorban

A 41 éves Omar Menéndezt fegyveresek lőtték agyon, akik szombaton betörtek abba a helyiségbe, ahol a kampánycsapatával együtt tartózkodott. A támadásban egy tinédzser is életét vesztette. A rendőrség még vizsgálja a lehetséges indítékot − írta meg a BBC.

Várhatóan Menéndez pártjának egy tagja lép helyére polgármesterként. Az önkormányzati választásokat akkor tartották, amikor fokozódó erőszakhullám söpör végig az országon a drogkartellek növekvő befolyása miatt. 

Nem Menéndez volt az egyetlen politikus, akit a választások előtt meggyilkoltak. Két héttel korábban a tengerparti Salinas város polgármesterjelöltjét, Julio César Farachiót is lelőtték. A rendőrség letartóztatta a Farachio meggyilkolásával gyanúsított férfit, aki korábban megfenyegette a 45 éves jelöltet. A feltételezett elkövető nemrég szabadult a börtönből, ahol kábítószer-kereskedelemért kiszabott büntetését töltötte.

Egyelőre Omar Menéndez megölése miatt senkit nem tartóztattak le. Támadói motoron menekültek el. Guillermo Lasso elnök elítélte a gyilkosságokat.

Hirdetés

A konzervatív, korábban bankárként dolgozó elnöknek Ecuadorban a gyilkosságok egyre növekvő számával kell megküzdenie. Számos alkotmánymódosítási javaslatot terjesztett elő, amelyekről vasárnap tartottak népszavazást.

Amerikának adnák ki a drogbárókat

Ezek egyike az volt, hogy a nemzetközi szervezett bűnözéssel […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/08/acuador-gyilkossag-eroszak-drogkartell/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kézigránáttal támadt három emberre egy férfi Berlinben

Kézigránáttal támadt három emberre egy férfi Berlinben

Az MTI szerint a támadó péntek este a német főváros Reinickendorf negyedében egy lakóház bejáratánál …