2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Egy kilencéves gyermek az izraeli tragédia legfiatalabb áldozata

Hirdetés

Egy kilencéves gyermek az izraeli tragédia legfiatalabb áldozata

Legalább tíz gyerek vagy 18 év alatti tizenéves volt azok között az ultraortodox zsidó zarándokok között, akiket péntek hajnalban a Meron-hegységben agyontaposott a tömeg egy vallási ünnepségen kialakult tolongásban – írja az MTI.

A halottak azonosítása még mindig folyamatban van, a legfiatalabb áldozat kilencéves volt. Az eddigi adatok szerint két család vesztette el két-két gyermekét a tragédiában. A halottak között van négy amerikai, egy kanadai és egy argentin állampolgár is.

Izraelben egyre többen követelik hivatalos vizsgálóbizottság létrehozását azzal a céllal, hogy felderítsék a politikusok és a döntéshozók esetleges felelősségét, akik engedélyezték a tömegrendezvény megtartását. Az utóbbi években már sokan ismételten figyelmeztettek arra, hogy nem biztonságos körülmények között zajlik a zarándoklat a Meron-hegységben; szakértők eddig is kockázatosnak tartották, hogy hatalmas tömegek gyűltek össze nagy tűzrakóhelyek körül.

Az igazságügyi minisztérium a rendőrség felelősségét kezdte vizsgálni, mert szemtanúk azt panaszolták, hogy a helyszínen felállított rendőrségi kordonok nehezítették a menekülésüket.

Hirdetés

A zsidó naptár lag-beómer ünnepén a Meron-hegységben megrendezett zarándoklaton évek óta százezres ultraortodox tömegek imádkoznak. Tavaly a koronavírus-járvány miatt nem engedélyezték az eseményt, de a sikeres oltókampánynak köszönhetően idén megtartották, és különösen sokan érkeztek az észak-izraeli Galileába Simon bar Jocháj sírjához. Ez Izrael évente megismétlődő legnagyobb civil rendezvénye, amelyre általában az egész világról érkeznek zarándokok.

A tragédia amiatt történt, hogy a bádogfalak között hömpölygő sűrű tömegben egy lefelé tartó csúszós […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/05/01/izrael-unnep-vallas-tragedia-tomegrendezveny-aldozatok-gyerekek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sokkoló felvételek az izraeli rakétatámadásokról

Sokkoló felvételek az izraeli rakétatámadásokról

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet kedd este valóságos rakétaesőt zúdított több hullámban Tel-Avivra és Izrael …