2022. augusztus 11., csütörtökMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Egy francia polgármester hatmillió forintos letétet követel a Mont Blanc hegymászóitól

Hirdetés

Egy francia polgármester hatmillió forintos letétet követel a Mont Blanc hegymászóitól

Saint-Gervais-les-Bains-ből indul a Gouter-útvonal Európa legmagasabb csúcsára, amelynek megmászására tucatjával vállalkoznak, annak ellenére, hogy a hatóságok óva intenek ettől mindenkit. Az intézkedést bevezető Jean-Marc Peillex helyi polgármester szerint a vakmerőség csak „orosz rulett”. Tételesen levezetve a letétből tízezer euró a mentési költségeket, ötezer pedig az esetleges temetést fedezné.

A helyi túravezetők július közepe óta felfüggesztették tevékenységüket a mindenki számára hozzáférhető útvonalon a kőomlások fokozott veszélye miatt. A helyi közigazgatási szervek pedig arra intették az embereket, hogy kerüljék el a térséget. A tartós hőhullám miatt ráadásul még veszélyesebbek a körülmények.

Jean-Marc Peillex szerint önjelölt alpinisták tucatjai veszik semmibe a figyelmeztetést. Beszélt arról is, hogy öt román turista rövidnadrágban, sportcipőben és szalmakalappal akart nekivágni a hegycsúcs megmászásának, de a hegyi rendészek még időben visszafordították őket. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/04/franciaorszag-mont-blanc-hegymaszo-temetes-koltseg-polgarmester-biztositas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Spórolnak a rezsin, csak éjszaka lesz kivilágítva a karácsonyi vásár

Spórolnak a rezsin, csak éjszaka lesz kivilágítva a karácsonyi vásár

A korábbi évektől eltérően a bécsi Rathausplatzon a karácsonyi vásár fényeit csak éjszakára kapcsolnák fel, …