2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Egy belga politikus szerint a brüsszeli uniós bürokraták közül rengetegen drogoznak

Hirdetés

Egy belga politikus szerint a brüsszeli uniós bürokraták közül rengetegen drogoznak

Pascal Smet színlelt megbotránkozással vádolta azokat az európai politikusokat, akik nem akarnak a város drogfogyasztásról hírhedt szegénynegyedeibe költözni. Mint mondta: azért nem érti a reakciót, mert az Európai Unió köztisztviselői közül sokan maguk is drogfogyasztók.

Sokan az európai intézmények munkatársai közül is drogoznak– közölte a brüsszeli városfejlesztési államtitkár egy zárt ajtós megbeszélésen, amelyet az Európai Bizottság brüsszeli infrastrukturális és logisztikai hivatalában (OIB) tartottak.

Csak annyit mondtam, hogy vannak más helyek is, ahol drogfogyasztók vannak jelen, köztük a Schuman tér. Egy város vagyunk… Nincsenek olyan negyedek, amelyek a brüsszeli embereké, és olyanok, amelyek az európaiaké– fogalmazott a lapnak, majd elismerte, hogy a bűnözés már régóta problémát jelent az északi negyedben. Egy intézménynek 2021-ben például biztonsági őröket kellett alkalmazni azért, hogy a Gare du Nord pályaudvarról az irodájukba kísérjék az alkalmazottakat, tavaly ősszel pedig több civil szervezet nyílt levélben ítélte el a környéken folyamatosan növekvő erőszakot.

Az államtitkár azonban azt gondolja, hogy – bár együttérez azokkal az eurokratákkal, akik aggódnak az esetleges költözés miatt – a területre való áttelepüléssel szerepet játszhatnak annak megújításában.

Hirdetés

Lázár János is erre gondolhatott?

Magyar részről is volt már olyan politikus, aki drogozással vádolta a brüsszelieket. Lázár János építési és beruházási miniszter tavaly nyáron beszélt arról a Tranzit fesztiválon, hogyezek a kedves, fiatal, kokainon élő brüsszeli úriemberek azt kérik tőlünk, hogy köpjünk föl, álljunk alá, és akkor így majd kapunk pénzt.

Később a minisztert meg is kérdezték, hogy mire alapozta a kokainozásról szóló részt, mire azt mondta:Elég sok ilyen embert láttam, amikor kijártam Brüsszelbe tárgyalni, azóta rosszabb a helyzet.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230213-drogoznak-a-brusszeli-burokratak.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

A holland hatóságok péntek reggel letartóztattak egy apeldoorni férfit, aki rálőtt a feje fölött repülő …