2021. november 30., keddMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
2021.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Egy, a TikTokon terjedő segélykérő kézjel mentett meg egy lányt a zaklatójától

Hirdetés

Egy, a TikTokon terjedő segélykérő kézjel mentett meg egy lányt a zaklatójától

Mintha csak az elhaladó autósoknak integetett volna egy lány egy autó anyósüléséről Kentuckyban, amikor valaki felismerte a TikTokon terjedő kézjelet, és azonnal rájött, hogy ez nem a barátságosság, hanem a kétségbeesett segélykérés szimbóluma.

Haladéktalanul riasztotta a rendőröket, és közölte, hogy a fiatal utas gyanúja szerint bajban van. Sem a rendőrségi ügyeletes, sem az általa helyszínre küldött rendőrök nem ismerték ugyan a kézmozdulatot, de nyomban az autó nyomába eredtek, és leállították a sztrádán – ismertette a részleteket a New York Times.

Ekkor derült ki, hogy az anyósülésen utazó lány rejtélyes eltűnését szülei már két nappal korábban bejelentették a távoli, észak-kaliforniai Asheville-ben.

A 16 éves lány egy újfajta vészjelzést használt. A Laurel megyei seriff hivatala szerint a hüvelykujját a tenyerére szorította, mielőtt rácsukta volna az ujjait. A segélykérés jelzését a Kanadai Nők Alapítványa hozta létre, hogy a bajbajutottak jelezhessék: bántalmazás fenyegeti őket, emiatt segítségre van szükségük.

Hirdetés

A felvételen látható nő például igazából nem a banánkenyér receptje iránt érdeklődik, hanem barátnőjének mutatja, hogy veszélyben van, miközben a háttérben férje mit sem sejt a néma mozdulatból.

A világjárvány miatt szükségessé vált korlátozások megnehezítik a bántalmazásnak vagy erőszaknak kitetteknek, hogy biztonságosan segítséget kérjenek – indokolta az alapítvány, mi késztette őket a vészjelzés kiötlésére, ami főként a TikTok révén terjedt el.

A segélykérés indokolt volt

A seriff helyettesei letartóztatták a sofőrt, a szintén az észak-kaliforniai Cherokee-ban élő, 61 éves James Herbert Bricket, és törvénytelen fogva tartással vádolták meg. A telefonján azonban gyermekpornográf képeket is találtak, így a vád súlyosbodott.

A lány és Brick „ismerősök”, de nem állnak rokonságban – közölte Gilbert Acciardo, a Laurel megyei seriff hivatalának sajtószóvivője. A lány elmondta a nyomozóknak, hogy Brickkel együtt utazott Észak-Karolinából Tennesseen és Kentuckyn át Ohióba, ahol a férfi rokonsága él. Brick azonban menekülésre kényszerült, miután hozzátartozói megtudták, hogy a lány kiskorú, ráadásul szülei bejelentették az eltűnését.

A tinédzser azt mondta, hogy megpróbálta felhívni az autósok figyelmét, miközben Ohioból délre utaztak.

Az nem derült ki, hogy hányan látták a lány segélykérő jelzését – mondta Acciardo. Amikor a helyettesek leállították az autót, a lány kétségbeesetten feléjük is jelzett.

Egyikük sem […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/13/segelykero-kezjel-mentett-meg-egy-lanyt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szigorított a beutazási szabályokon a londoni kormány mától

Szigorított a beutazási szabályokon a londoni kormány mától

Akik Angliába utaznak, azoknak ismét PCR típusú koronavírus-szűrésnek kell alávetniük magukat megérkezésük után. A negatív …