2023. szeptember 28., csütörtökMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2023.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Dzsihadista lázadók robbantottak fel egy katonai bázist Szíriában

Dzsihadista lázadók robbantottak fel egy katonai bázist Szíriában

A lázadók a támadást azt követően hajtották végre, hogy hétfőn orosz és szír harci repülőgépek több légicsapást mértek a felkelők utolsó nagy erődítményére az északnyugati Idlíb tartományban és Aleppó egyes részeire, többeket megölve.

A brit székhelyű OSDH úgy tudja, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal szövetséges Anszár at-Tauhíd csoport hajtotta végre a szombati támadást úgy, hogy tagjai először felrobbantottak egy nagy erejű pokolgépet, majd megrohamozták a kormánycsapatok állását.

A 12 éve tartó szíriai konfliktus, amely kormányellenes tiltakozásokkal kezdődött, majd polgárháborúvá fajult, hivatalos nemzetközi adatok szerint félmillió ember halálát okozta, és elmenekült az ország háború előtti 23 milliós lakosságának közel a fele.

Jelenleg több mint 5 millió szíriai menekültként él, többségük a szomszédos országokban. A szíriai kormányzat – Oroszország és Irán támogatásával – visszaszerezte a polgárháború elején elveszített területeinek nagy részét.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/26/dzsihad-lazadok-sziria-hadsereg-kozel-kelet-aleppo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Jávorszarvas téblábolt a stockholmi metrósíneken

Jávorszarvas téblábolt a stockholmi metrósíneken

Hét állomást is le kellett zárni, miután egy sínekre tévedt jávorszarvas több órán át kószált …