2021. január 22., péntekMa Vince napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.22. Vince Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Duplázna az ENSZ-főtitkár

Hirdetés

Duplázna az ENSZ-főtitkár

António Guterres jelöltetni kívánja magát az ENSZ főtitkári posztjának egy második ötéves, 2022-től 2026-ig tartó mandátumára – jelentette be hétfőn New Yorkban szóvivője, Stéphane Dujarric. A jelenlegi főtitkár mandátuma 2021. december 31-én jár le. 

A hetvenegy esztendős politikus hétfőn egy ebéd keretében tájékoztatta szándékáról az ENSZ Biztonsági Tanácsa öt állandó tagjának (az Egyesült Államok, Franciaország, Kína, Nagy-Britannia és Oroszország) nagyköveteit, akik – mint a szóvivő fogalmazott – “ebben a szakaszban nem emeltek különösebb kifogást”. Az ENSZ Közgyűlésére és a Biztonsági Tanácsra vár a döntés az év során, hogy állást foglaljon, maradhat-e Guterres a világszervezet élén.

António Guterres ENSZ-fõtitkár beszédet mond a német parlamenti alsóház a Bundestag ülésén Berlinben 2020. december 18-án.

António Guterres ENSZ-fõtitkár beszédet mond a német parlamenti alsóház a Bundestag ülésén Berlinben 2020. december 18-án.

Hirdetés

Fotó: Michael Sohn / MTI

Az MTI szerint az ENSZ-ben hagyomány, hogy a mindenkori főtitkár legfeljebb két öt-öt éves hivatali ciklust vihet végig, s az elmúlt évtizedekben szinte mindegyik élt is ezzel a lehetőséggel (kivéve az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/01/11/duplazna_az_ensz-fotitkar/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ukrajna: kizárt a kettős adóztatás

Ukrajna: kizárt a kettős adóztatás

A külföldön szerzett munkajövedelem után Kijev nem adóztat. Ezt Olekszij Ljubcsenko, az ukrán állami adószolgálat vezetője …