2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Dróncsapás végzett Oszama bin Laden utódjával

Hirdetés

Dróncsapás végzett Oszama bin Laden utódjával

Az amerikai erők végeztek az al-Kaida első számú vezetőjével, aki Oszama bin Laden kiiktatása után vált a terrorszervezet irányítójává. Ajman az-Zavahiri halálát Joe Biden amerikai elnök jelentette be a Fehér Ház erkélyén elmondott beszédében. Az elnök közölte, hogy személyesen engedélyezte a dróncsapást, hogy ezzel „egyszer és mindenkorra kivonják őt a csatamezőről”. 

A koronavírus-fertőzés miatt újra karanténba került Biden részleteket is elárult az akcióról, mint elmondta, a 71 éves az-Zavahiri Afganisztán fővárosában, Kabulban bujkált, ahol a családtagjaival akart találkozni. Rejtekhelyét két Hellfire rakétával semmisítették meg, amerikai katonák nem tartózkodtak a közelben a dróncsapás alatt. A CNN azt írja, az amerikai gyanú szerint a tálib vezetés ismerhette az-Zavahiri tartózkodási helyét, és az akció után azonnal biztonságos helyre menekítették a terrorvezér családtagjait, köztük a lányát és annak gyermekeit.

Joe Biden elmondta, évtizedeken át az-Zavahiri állt az Amerika elleni támadások mögött, és részese volt a szeptember 11-i  terrorakció megszervezésének is. 

Hirdetés

Most igazságot szolgáltattunk, a terrorvezér halott

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/02/al-kaida-droncsapas-ajman-az-zavahiri-kabul-joe-biden-bejelentes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több nőt megerőszakolt egy perverz bűnöző, aki gyógymasszőrnek adta ki magát

A két áldozat, akik feljelentést tettek, külön-külön, két év különbséggel vették igénybe a férfi által …