2023. szeptember 24., vasárnapMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Drámaian megváltozott a hangulat Mariupolban, Ukrajna ellentámadásától rettegnek az emberek

Drámaian megváltozott a hangulat Mariupolban, Ukrajna ellentámadásától rettegnek az emberek

A The Guardiannek nyilatkozó helyiek azt mondták, Mariupol a Szovjetunió komor másává változott, mióta az Azovsztal acélműben megbúvó utolsó ukrán védők egy évvel ezelőtt megadták magukat az orosz csapatoknak.

Úgy érzem magam, mintha valami szörnyű és lepusztult, letűnt kolhozba csöppentem volna. A boltok kezdetlegesek, az árak csillagászatiak. A város már nem az, amit én ismertem, az emberek nem ugyanazok. Minden megváltozott. Állandóan az az érzésem, hogy haza akarok menni

– mondta az egyikük.

Putyinizmus lengi be a várost

Beszéltek arról is, hogy orosz zászlók lengnek az önkormányzati épületek felett, katonák lepik el az utcákat, és Vlagyimir Putyin, valamint az önhatalmúlag kikiáltott donyecki köztársaság vezetőjének, Denisz Puszilinnek a portréi lógnak az irodák és az iskolák falain.

Néhány helyi lakos kilencemeletes, romos, lebontásra ítélt tömbházakban él, fűtés és világítás nélkül. Másokat arra kényszerítenek, hogy zsúfolt kollégiumokba költözzenek, ahol a férjeket és feleségeket szétválasztják.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/05/19/haboru-orosz-ukran-konfliktus-mariupol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Csámcsogva zabálják magukat tele a kamera előtt, és ezt milliók nézik – videók

Ma már beépült a köztudatba az ASMR jelenség. Ez az autonóm szenzoros meridián válasz rövidítése, …