2023. április 2., vasárnapMa Áron napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.02. Áron Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Drámai módon nincs szemészorvos Belgiumban

Hirdetés

Drámai módon nincs szemészorvos Belgiumban

A témában megszólaló Mélanie Lampe szemésznőnek jelenleg 13 ezer páciense van. Lampe elmondja, hogy már nem tud újakat fogadni, mert már a meglévő betegeinek is másfél évet kell várniuk egy új konzultációra, annyira betelt az előjegyzési naptára. Holott bizonyos esetekben – például rövidlátó gyerekeknél – félévente szükséges a felülvizsgálat, egy másféléves várakozás – és az ellátatlan látásprobléma – később súlyos látásvesztéshez, akár vaksághoz is vezethet.

A szemésznő ezért petíciót indított, amelyben határozottan azt kéri a belga kormánytól és a vallon régió vezetésétől, hogy rendelettel kötelezzék a fiatal, már szakképzett szemészeket arra, hogy az orvoshiánnyal küzdő régiókban és városokban telepedjenek le és indítsanak praxist.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230206-alig-van-orvos-egy-belgiumi-tartomanyban.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Parlamenti választások kezdődtek Finnországban

Előrejelzések szerint szoros küzdelem várható a három legnagyobb párt, a jelenlegi miniszterelnök, Sanna Marin pártja, …